Arnyek
Decapat
Daha fazla
''Seçimlerin kılıçtan daha ağır olduğu oyun''
İlk çıktığından beri hayran olduğum ve takip ettiğim ama teknik imkan vb. sıkıntılarla bir türlü oynayamadığım The Witcher Wild Hunt'u bugün bitirmiş bulunmaktayım.İkinci incelememin şerefini bu güzel oyuna armağan ediyorum.
The Witcher 3 Wild Hunt nedir?
Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin 6 roman ve 15 kısa öyküden oluşan kitap serisinin (orijinal adı Wiedźmin'dir) oyuna uyarlamasının şimdilik son oyunu olan oyundur. Oyunda serinin önceki oyunlarında da ana kahraman olan Rivialı Geralt ile birlikte can alıcı hikayesine bol savaş ve canavarla devam edilir.
Oynanış nasıl?
Aksiyon tarafında oynanış çeşitliliği çok dar. Saldırı-savuşturma döngüsünde sıkışıyor. Canavarlarda ise savuşturma yerine kaçınma daha etkili çünkü savuşturulduğunda ağır şekilde sersemletme uğruyorsunuz. Oynanış her zaman sığ kalmıyor tabii ki. Oynadıkça daha da açılıyor ve tekdüzelikten kurtuluyor. Örneğin Güneş ve Yıldızlar yeteneğini açarak pasif olarak gündüzlerini kendi kendine iyileşebilir geceleri çatışma sırasında kazanım puanı alabiliyorsunuz. Ya da Kukla yeteneğini açarak insanları belli bir süre düşmanınızı kontrol edip sizinle birlikte savaşmasını sağlayabiliyorsunuz.
Mekanikler nasıl?
Oyun bu kısımda biraz 2015'liğini belli ediyor. Özellikle zıplama hareketi çok göze çarpıyor. Ama şahsen beni çok sıkmadığı için eksi bir yan olarak görmüyorum.
Ek olarak çıkışından 10 yıl geçmesine rağmen içinde hala buglar bulunuyor. Ben kendi oynayaşımda oyunu büyük baltalayan buga gelmedim çoğu küçük ve oyunu zendelemeyen buglardı. Fakat oyunda 1-2 kere bazı noktalarda çökme yaşadım oynadıkça da bu sorunum gitgide azaldı.
Karakterler nasıl?
Karakter çeşitliliği en beğendiğim kısım oldu. Türlü türlü insan,elf,druid,cüce gibi mitoloji içi ve dışı varlık ve türlü türlü kişiliklerle tanışıyorsunuz oyun boyunca. Şahsen çok hikayesi ve kişiliği ile çok etkileyen karakterler oldu.
Müzikler nasıl güzel mi?
Oyunu kadar müzikleri de popüler olan bu oyun ününü hak ediyor. Oyuna beni daha da bağlayan kısmı da bu müzikler oldu. Gwent (oyundaki kart oyunu) oynarken çalan A Story You Won't Believe şarkısı ile oyun ilerleyince karşılaşacağınız Priscilla's Song favorim oldu. Puanım 10/10.
Grafikleri ve atmosferi nasıl?
Şu ana kadar oynadığım oyunlardan en çok kendine hayran bıraktıran oyunlardan birisi oldu. Oyun 2015 yapımı olduğunu grafik anlamında hiç belli etmiyor desek yeridir. Aşağıya yine oynarken kaydettiğim ekran görüntülerini bırakıyorum.
Oyun ne kadar sürede bitiyor?
Oyunu 65 saat gibi bir sürede bitirdim. Oyundaki ana ve yan görevler dünyası gibi geniş. Ben kendimi sıkmayacak şekilde yan görevleri yapmaya özen gösterdim. Demek istediğim canım istediği görevi yaptım istemediğini yapmadım.
Hearts of Stone ve Blood and Wine DLC'lerini aldım fakat henüz oynamadım. Araştırdığım kadarıyla DLC'leri güzelmiş-oyun bu kadar güzelse DLC'lerini düşünemiyorum-diye duydum.