ThemeForest Ücret İade

Bahsettiğiniz temalar kontrolden geçtikten sonra yayınlanmakta olduğundan temadan kaynaklı bir sorun olabileceğine pek bir ihtimal vermiyorum. Heleki bahsettiğimiz tema 2 binden fazla satmış bir tema ise hiç mümkün değil. Bu tip temaların içerisinde veya web sitelerinde nasıl kurulacağına dair detaylı ama ingilizce dökümanlar mevcut olur genelde. Onları iyice inceleyip mevcut hostinginizin gerekli PHP fonksiyonlarını size sunup sunmadığını ve sizin biyerde hata yapıp yapmadığınızı kontrol etmenizi şiddetle öneririm.


Ekleme: Ayrıca temanın sayfasını incelerken denk geldiğim support kısmına bakmanızıda öneriyorum. Temanın yapımcısı bizzat kendi email adresini verip tema kaynaklı bir sorun durumunda kendisine mail atma kapısınıda size açmış. İncelemek isterseniz link: Support for Patti - Parallax One Page WordPress Theme | ThemeForest
 
Son düzenleme:
Bugün birisi yardım etti, temayı ona attım. Kendi sitesine ekledi ve sorunsuz çalıştı.

Bu temayı indirdim ; Brooklyn Classic | Just another WordPress site

Sorun çıkmadı çok hızlı açıldı, fakat diğer temada ne yaptıysam olmadı. Tema yapımcısı ile konuştum sunucudan kaynaklı olduğu söyledi. Natro.com ile görüştüm, yavaşlığın içerik kaynaklı olduğunu söyledi.

Kurumsal paketten aldım normal pakette değil, trafik sınırı falan hiçbir kısıtlama yok.

Brooklyn teması açılış süresi ;
test-with-brooklyn.jpg


Patti teması açılış süresi ;
test-with-patti.jpg
 
Şimdi ilk olarak temalarınızın orjinal olarak satın alındığını zannederek konuşuyorum ki temaların boyutuna bakıldığı zaman 5 kata yakın bir fark söz konusu açılmanında yavaş olması gayet doğal olacaktır. Kendi imkanlarınız doğrultusunda resimleri sıkıştırarak veya wordpress'e bir cache eklentisi kurulumu yaparak bu açılış süresini minimuma indirgemeye çalışabilirsiniz. Onun dışında kurulum sırasında ikiniz aynı işlemleri yapmanıza rağmen o şahsın sitesinde açılıp sizinkinde açılmama gibi bir durum söz konusu ise ve hosting firmalarınız farklı ise büyük ihtimal ile hosting firmanızın güvenlik nedenleriyle kapalı tuttuğu bir php fonksiyonuna tema ihtiyaç duyuyordur. Bunun detaylıca sorgulanması gerekir. Bunun yanında mevcut hostinglerinizin sunucularının nerede olduğu ve ping süreleride çok önemlidir. İllegal bir site içeriğiniz olmayacak ise en iyi ping süresini türkiye lokasyonlu sunucularda alabilirsiniz.
 
Patti temasını orijinal satın aldım. Diğer temayı sonradan gördüm ve deneme amaçlı indirdim. Tanesi 100 lira olduğundan paramı çöpe atıp hemen başka bir tane daha almak istemedim.

Eğer patti için ücret iade ederlerse diğer temayı alacağım. Boşuna uğraşmaya gerek yok. Mimari çalışmalar, çizimler, modellemeler için porfolyo oluşturmak ve mimari animasyon satışı yapmak için bir site açıyorum.

Test burada.

Website speed test
 
Bu arada özellikle belirtmem gerekli ki temaları kuruyorsunuz fakat temaların ihtiyaç duyduğu eklentileride olabiliyor genellikle o eklentileri kurmadığınız takdirde yine bu şekilde sorunlar verebilir. Benim tavsiyem bu işten anlayan birine temanızı kurdurup hatta gerekirse birde hızlandırma için iyi bir cache eklentisi ile beraber işlemlerinizi yaptırmanız. Zaten hosting kaynaklı bir fonksiyon kapalı olma sıkıntısı var ise natro gibi bir firmanın kapattığı bir fonksiyonu yeniden açıcağını zannetmiyorum çünkü kapatmalarının kendilerince geçerli bir sebebi mevcuttur.
 
İhtiyaç duyduğu bütün eklentileri kurdum. Sinirden tüm ftp içeriğini silip siteyi baştan kurdum. Veritabanını sildim yeni veritabanı oluşturdum.

Sonuç itibariyle bir tek bende geç açılıyor. Denediğimiz kişide natrodan hosting hizmeti alıyordu. ThemeForest şifremi verdim temayı indirip kendine kurdu, demo hali ile aynı şekilde sayfayı etkinleştirdi ve çok hızlı açılıyordu. Ama ben yüklediğimde açılmıyor.
 
Eğer isterseniz team viewer üzerinden bir inceleyebilirim. Şimdi aynı firmada fakat daha az yoğun bir sunucudaysa bahsettiğimiz kişinin siteleri böyle bir durum söz konusu olabilir. Bu şekilde tam bir teşhis getiremiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı