Thermal macun mu sıvı metal mi nasıl anlaşılır?

ScreAMx19

Hectopat
Merhaba laptop bakıyorum baktığım laptopın içeriğinde sıvı metal var mı yok mu nasıl anlayabilirim?

Yanlış bilgi
Laptop üreticileri sıvı metal kullanmaz hocam. Kendi standart termal macunlarını sürerler.
Sıvı metali son kullanıcılar riski göze alıp uygular.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba laptop bakıyorum baktığım laptopın içeriğinde sıvı metal var mı yok mu nasıl anlayabilirim?
  1. Marka modele bakarsın kullanma kılavuzunu okursun okumamışsan ki muhtemel.
  2. Açarsın altını bakarsın, kesin sonucu görürsün.

Laptop üreticileri sıvı metal kullanmaz hocam. Kendi standart termal macunlarını sürerler.
Asus 2019'dan beri bazı CPU'larında sıvı metal tercih ediyor - yanlış bilgilendirme.

Yanlış bilgi.

Şu an sadece ASUS kullanıyor, diğer markalardan duymadım.

Bilgilendirme için teşekkürler. Aklıma üst düzey modellerde olabileceği geldi ama mantıksız geldi.

Gayet mantıklı aslında. Yalıtımı düzgün bir şekilde yapıldığı taktirde sıvı metal muhteşem bir soğutma performansı sağlıyor, mantıksız bir şey değil.

Şu an sadece ASUS kullanıyor, diğer markalardan duymadım.

Dell ve Acer de kullanıyor. Lenovo da kullanıyor olabilir belki, tam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…