Thermal Macun Sonrası Aşırı Isınma

Bilim Adamı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün işlemciyi söktüm, termal macunumu sürdüm. Ekran kartımada aynı şeyi yaptım. Pc'yi açtığımda işlemcinin sıcaklığını 77° olarak gördüm. Ekran kartımda 52°. Fanı tekrardan çıkarttım. Bakırın sadece yarısına termal macun geldiğini gördüm. Yeniden sürdüm, taktım ve pc'yi açtım. Bu seferde 80°. Tekrar fanı çıkarttım. Ve bakırın yine yarısının değmediğini gördüm. Fan yerine tam oturuyor ama işlemciye yarısı değmiyor. Sizce sorun ne ? Daha önceki 2 konuma yanıt gelmedi, bari buna yardım edin.

Fanı tekrar monte ederken biraz sağ sol yaptırman lazım böylelikle eş bir şekilde yayılmasını sağlarsın. Devamında fanın vidalarını takıp sabitle. Ha bir de termal macunu mümkün olduğunca işlemcinin her yerine eşit dağılacak şekilde sürdüğüne emin ol.

Öncelikle konularına cevap gelmez ise bizleri etiketleyebilirsin, imkanımız varsa mutlaka bakarız.

Montajı yanlış yapmışsın belli ki; İşlemcinin orta bölgesine küçük bir bezelye büyüklüğünde sık ve soğutucu bloğu üzerine oturtup üzerinde gezindir, her tarafına bulaştıktan sonra vidaları sağlamca sık, bunu yaparken bloğun işlemciye baskı uygulamaya başladığından da emin ol. Belki de montaj aparatlarında bir sorun olabilir?

Ve termal macunu doğru oranda sür, eğer kredi kartı ile üzerinden geçmeyi falan denersen çok yetersiz kalabilir macun.
En sağlam yöntem ortaya yeteri miktarda sürmek, kıyıya köşeye erişmez ise ufak miktarda dokundurabilirsin oralara da.

İşlemci fanının çalıştığından da emin ol, gerçi gözünden kaçmaz böylesi bir unsur.

Önceden bu işi çok yaptım. Yani yapmayı biliyorum. Ama bu sefer ilk kez oluyor. Acaba işlemci ısısını yanlış mı ölçüyorum ? Çünkü bilgisayarda render yaptım, Minecraft, Gta 5 oynadım hala 90 derecede sabit. İşlemciyi soğutan aliminyum parçaya dokunuyorum, ama çok sıcak değil. Ölçüm yaptım program: Aida64 Extreme .@BilgisayarKurdu

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı