Yine aynısı olacak. Bu seri sıcak çalışacak şekilde tasarlanmış. Sıvı soğutmanın görüntü hariç esprisi yok. 214XT yi kenarda tutuyorum sıvı soğutmanın nolacağı belli olmaz yedekte tutuyorum. Aynısını tavsiye ederim.Bu sıvı soğutmayı sipariş verdim. Anlık 90 dereceye çıkıyordu İşlemci 214xt ile. Bu gelsin deneyelim bakalım inşallah ani sicramalar olmaz en azından.
214XT ile işlemci boşta 60 derecelere çıkıyorsa ya montajda sorun var ya da arka planda birşeyler çalışıyor.Bende 12400F var. Yaklaşık 9 ay önce aldım. 214xt kule tipi soğutucu ile 65 dereceyi geçtiğini görmedim. 13 ve 14.nesil intel kullanmadım bilgim yok ama 12.nesil serindi (en azından benim kullandığım model).
Ben her halükarda 7600 içinde 214xt yeter diye düşünerek işlemci ile beraber bir tane daha 214xt siparişi verdim ama banamısın demiyor. İşlemci boşta 50-60 arası geziyor ve çoklu çekirdek çalıştıran herhangi bir uygumada sıcaklığı 85-90 bandına aniden çıkarıyor. Tabi bu ani sıçrama ile fan son devir yükleniyor bu sıcaklıklarda tutuyor gibi. (çok fazla zorlamadım uzun süreli). Çok uzun süreli bir yük altına girse 100 e merdiven dayar bence.
Cooler master macun, 214xt ile gelen macun denedim sonuç aynı. Sıvı soğutucu ile birde "Arctic MX-6 Ultra" macun siparişi de verdim ne olur ne olmaz diye. Malum herkes bu markayı tavsiye ediyor ve sonuç ne olacak merak ediyorum.
Ayrıca yukarda bir arkadaşın dediğine katılıyorum; orta seviye işlemciler bu kadar çok ısınmamalı. Orta seviye böyle ile üst seviye nasıl acaba.![]()
Bu da anlık sıcaklığı, boşta çalışıyor. Aynı hava şartlarında geçen yıl 214 XT ile de durum aynıydı. Bazen 35 e kadar iniyor. Ama ortalaması 38-40 derece. Artık orta seviyesi üst seviyesi kalmadı şu anki işlemcilerin çalışma şekli böyle. Buzdolabı kompresörü koysan da o sıcaklık olacak.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: