Thermalright Assassin X 120R digital ekranı ve RGB'si çalışmıyor

Emirhan6060

Centipat
Daha fazla  
Anakart
GIGABYTE A520M K V2
Merhaba, bugün aşağıdaki soğutucuyu aldım, sanırım anakartım aargb desteklemiyor RGB ve soğutucunun ekranını nasıl bağlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: Gigabyte A520M k v2.

Thermalright Assassin X 120 r digital​

ARGB kontrolcü alabilirsiniz. Ekran da gücünü ARGB konnektöründen aldığı için çalışmıyor olabilir. Soğutucunun kablolarını atabilir misiniz?

Ekran için büyük olan kabloyu anakart üzerindeki (8 pinli) USB girişlerinden birine takın. Bir tanesi zaten ön panel bağlantısında kullanılıyordur, hemen yanında müsait vardır. Anakartın ARGB girişi yoksa renk yanmaz, bir ihtimal sabit renk yanabilir. ARGB kontrolcü alırsanız belirlenen renklerden seçim yapabilirsiniz.

Ekran için büyük olan kabloyu anakart üzerindeki (8 pinli) USB girişlerinden birine takın. Bir tanesi zaten ön panel bağlantısında kullanılıyordur, hemen yanında müsait vardır. Anakartın ARGB girişi yoksa renk yanmaz, bir ihtimal sabit renk yanabilir. ARGB kontrolcü alırsanız belirlenen renklerden seçim yapabilirsiniz.

Anakartımda ki f_usb girişine taktım kablosunu ekranda bir ışık çıktı ama derceyi göstermiyor sanırım j_usb portuna takmak gerekiyormuş ama anakartımda da o porttan yok.

ARGB kontrolcü alabilirsiniz. Ekran da gücünü ARGB konnektöründen aldığı için çalışmıyor olabilir. Soğutucunun kablolarını atabilir misiniz?
WhatsApp Image 2025-06-13 at 18.12.49.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 18.12.46.jpeg
WhatsApp Image 2025-06-13 at 18.14.04.jpeg

Hocam kablolar bunlar.

Hocam ekranını çalıştırabildim uygulama indirmek gerekiyormuş teşekkürler.

Son düzenleme:
Anakartımda ki f_usb girişine taktım kablosunu ekranda bir ışık çıktı ama derceyi göstermiyor sanırım j_usb portuna takmak gerekiyormuş ama anakartımda da o porttan yok.

Eki Görüntüle 2511591Eki Görüntüle 2511592Eki Görüntüle 2511590
Hocam kablolar bunlar.

Uygulamayı kurmanız gerektiğini söylemeyi unuttum. Kusuruma bakmayın lütfen. ARGB'siz nasıl duruyor fotoğraf atma imkanınız var mıdır? Panelin rengini ARGB'den bağımsız uygulama içerisinden değiştiriyorsunuz değil mi?

Uygulamayı kurmanız gerektiğini söylemeyi unuttum. Kusuruma bakmayın lütfen. ARGB'siz nasıl duruyor fotoğraf atma imkanınız var mıdır? Panelin rengini ARGB'den bağımsız uygulama içerisinden değiştiriyorsunuz değil mi?

Evet rengi ARGB'siz değiştiriliyor uygulamadan.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-13 at 19.32.10.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-13 at 19.32.10.jpeg
    111,8 KB · Görüntüleme: 20

Eki Görüntüle 2511591Eki Görüntüle 2511592Eki Görüntüle 2511590
Hocam kablolar bunlar.

Hocam merhabalar rahatsız ediyorum kusura bakmayın , asus prime 610m-k argb anakartım var. Sizinle aynı cpu soğutucuyu aldım fakat ekranı çalıştırmadım fanı ufak cpu fan soketine taktım fan çalışıyor ama Dijital ekranı çözemedim nerede aradıysam da bulamadım eminim basittir ama biri bilgilendirebilir mi lütfen?

Hocam merhabalar,ekran için ulan usb girişinde 9 nokta pin,anakartta tam kaşılığı olmayan 8 pin var :( Anakartta ki pinler gibi tutunca aynı şekli alıyor dişi-erkek gibi değil

Hocam merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın, ASUS Prime 610M-K ARGB anakartım var. Sizinle aynı CPU soğutucuyu aldım fakat ekranı çalıştırmadım fanı ufak CPU fan soketine taktım fan çalışıyor ama Dijital ekranı çözemedim nerede aradıysam da bulamadım eminim basittir ama biri bilgilendirebilir mi lütfen?

Hocam merhaba, ekran için ulan USB girişinde 9 nokta pin, anakartta tam kaşılığı olmayan 8 pin var :( Anakartta ki pinler gibi tutunca aynı şekli alıyor dişi-erkek gibi değil

Hocam anakartınızdaki j_usb ya da f_usb portuna takmalısınız. Birde uygulamasını indirmelisiniz

Dosya Ekleri

• fan-4.png
    fan-4.png
    869 KB · Görüntüleme: 15
Hocam anakartınızdaki j_usb ya da f_usb portuna takmalısınız. Birde uygulamasını indirmelisiniz
hah işte bahsettiğim tam da burası kral , karşılamıyor işte elimdekinde 9 onda 8 var pim boş olana denk geliyor yani kapalı olana pin denk geliyor

hah işte bahsettiğim tam da burası kral , karşılamıyor işte elimdekinde 9 onda 8 var pim boş olana denk geliyor yani kapalı olana pin denk geliyor
yada orası dolu tam dikkat etmedim ben CHA2 denemiş de olabilirim

Hocam muhtemelen yanlış yere takmaya çalıştınız bu görseldeki kabloyu USB yazısı üst tarafa gelecek şekilde anakartınızdaki göstermiş olduğum yere takmanız gerekiyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-13 at 18.14.04.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-13 at 18.14.04.jpeg
    64,1 KB · Görüntüleme: 19
  • fan-4.png
    fan-4.png
    869 KB · Görüntüleme: 11

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı