Thermalright Heilos termal ped test sonuçları

Evet hocam benim soğutucu bu şekilde bence 1 tane daha bakır boru olsa çok daha iyi olurdu ama zamanında 16K'ya F/P olarak almıştım. Sonrada 1 tb daha ekleyip 1.5tb ssd ve 16gb ramı 32gb ram ile değiştirdim.

WhatsApp Image 2025-02-28 at 16.02.22 (1).jpeg

1 ay önce yaptığım Cooler Master nano gel maker tamamiyle CPU'da pumpout olmuş.

WhatsApp Image 2025-02-28 at 16.02.22.jpeg

Son olarak attığım Cyberpunk testlerini bir arada tekrar atıyorum.

WhatsApp Image 2025-02-28 at 16.02.40.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-28 at 16.03.04.jpeg

1 ay önce yaptığım Cooler Master nano gel maker tamamiyle CPU'da pumpout olmuş.
Laptop için berbat bir macun. Sakız kıvamında kolay atmaz diye aldım 1 ay geçmeden bende de pump out oldu. Oyun fotoğraflarında mekanlar farklı belki ama sanki gpu da öyle artmamış. 70w ile 62 dereceyken 83w 66 derece normal tabi anlık değerler kesinlik ifade etmez.

Laptop için berbat bir macun. Sakız kıvamında kolay atmaz diye aldım 1 ay geçmeden bende de pump out oldu. Oyun fotoğraflarında mekanlar farklı belki ama sanki GPU da öyle artmamış. 70W ile 62 dereceyken 83W 66 derece normal tabii anlık değerler kesinlik ifade etmez.

Evet hocam biraz daha fazla test yapınca sadece 1 derece fark ediyor oda oturunca geçer diye düşünüyorum. Zaten 70 derece GPU'ya göre gayet düşük bir sıcaklık.

Evet hocam biraz daha fazla test yapınca sadece 1 derece fark ediyor oda oturunca geçer diye düşünüyorum. Zaten 70 derece GPU'ya göre gayet düşük bir sıcaklık.
Hemen hemen oturmuştur zaten. GPU için sıcaklıkların düşmeyeceğini varsayarak hareket etmek lazım. Zaten genel olarak ısınmıyor GPU.

Bakır boru sayısı tek başına sıcaklık vs işin tek etken değil. GPU'nun biraz daha fazla ısındığını ptm7950 için de duymuştum. Ek olarak sıcaklığı klavyeye biraz daha fazla yansıtmalarına sebep oluyor. Sanırım bloklara ısıyı daha çok ilettiğinden o da klavyeyi sıcaklık olarak etkiliyor.
Alakası yok ben PTM7950 kullanıyorum daha fazla ısınma gibi bir durum söz konusu değil kesinlikle.

Alakası yok ben PTM7950 kullanıyorum daha fazla ısınma gibi bir durum söz konusu değil kesinlikle.
Bizzat ptm kullanıp dediğim şekilde kasada daha çok sıcaklık hisseden duymuştum. Sanıyorum PC’den PC’ye bile değişken. Ben otomatik fanda atıyorum 5k rpm fan açıyorsa 6k rpm’e çıkararak bir nebze çözdüm bu durumu.

Bizzat ptm kullanıp dediğim şekilde kasada daha çok sıcaklık hisseden duymuştum. Sanıyorum PC’den PC’ye bile değişken. Ben otomatik fanda atıyorum 5k rpm fan açıyorsa 6k rpm’e çıkararak bir nebze çözdüm bu durumu.
Hocam ben de omen 16 - ryzen 9 6900hx - 3070ti laptopumda deneyeceğim. Gaminggentr’de 3 yorum var 2’si bu konuda.😀
Benim cihazın soğutması iyi olmasına rağmen R23’de 100 derecede kendini kısıtlıyor. Daha ısınmıyor. Ben de coolermaster’in makergel nano modelini deneyecektim sonra bu ürünü önerdiler. Kendimiz uygulamamız zor mu hp servisi garanti kapsamında bakım yapıyormuş. Laptopla birlikte termal padi göndersem uygularlar mı ya da ücret isterlerse ne kadar isterler bir bilginiz var mıdır acaba? Bir de bakır boru sayısını tam bulamadım ama 4 olarak tahmin ediyorum.

Hocam ben de omen 16 - ryzen 9 6900hx - 3070ti laptopumda deneyeceğim. Gaminggentr’de 3 yorum var 2’si bu konuda.😀
Benim cihazın soğutması iyi olmasına rağmen R23’de 100 derecede kendini kısıtlıyor. Daha ısınmıyor. Ben de coolermaster’in makergel nano modelini deneyecektim sonra bu ürünü önerdiler. Kendimiz uygulamamız zor mu hp servisi garanti kapsamında bakım yapıyormuş. Laptopla birlikte termal padi göndersem uygularlar mı ya da ücret isterlerse ne kadar isterler bir bilginiz var mıdır acaba? Bir de bakır boru sayısını tam bulamadım ama 4 olarak tahmin ediyorum.
Hocam o macun direkt pump out oldu bende. Uygulaması çok kolay diyemem biraz zahmetli el becerisi gerektirebilir ben yapamazdım zaten arkadaşım uyguladı. Servisin de bu tarz bir pedi uygulayacağını zannetmiyorum.

Hocam o macun direkt pump out oldu bende. Uygulaması çok kolay diyemem biraz zahmetli el becerisi gerektirebilir ben yapamazdım zaten arkadaşım uyguladı. Servisin de bu tarz bir pedi uygulayacağını zannetmiyorum.
Tamamdır hocam o zaman kendim halledeceğim bir şekilde. Şimdi bu termal padler ısınınca eriyip termal macun gibi mi oluyor? Oturması derken tam olarak neyden bahsediyorsunuz. Kusuruma bakmayın çok bilmiyorum.

Tamamdır hocam o zaman kendim halledeceğim bir şekilde. Şimdi bu termal padler ısınınca eriyip termal macun gibi mi oluyor? Oturması derken tam olarak neyden bahsediyorsunuz. Kusuruma bakmayın çok bilmiyorum.
Sıcak yedikçe normal macun kıvamına geçiyorlar soğuyunca katılaşıyorlar. Oturmasından kasıt ise 1-2 gün hal değiştirme döngüsüne girmesi. İlk 1-2 gün sonraki günlere göre biraz daha sıcak çalışabilir zaman geçtikçe daha iyi olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı