Thermalright Peerless Assassin 120 Black ile yüksek sıcaklık

3600x ile OCCT testinde 80 dereceleri görüyorum. Montajlamayı doğru yaptığımı düşünüyorum ancak nedense bu değerleri görüyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sinirim bozuldu tekrar sök tak yaptım, macunu tekrar sürdüm iyice sıktım her şeyi kontrol etim yine aynı 82 derece görüyorum.

Hocam bence canınızı sıkmaya değmez bence stres testine göre iyi bir sıcaklık değeri. Dediğim gibi sizin oyunda ki veya render yaparken ki değerleriniz önemli stres testini baz alarak konuşmak mantıklı gelmiyor bana. Ayrıca ben bilgisayarımı ilk topladığım zaman (yaklaşık 3 yıl önce) sistemim stabil mi diye stres testi yapmıştım. Stok soğutucum Wraith Prism ile kaç derece olduğunu hatırlamıyorum ama sanırım yüksek bir değer çıkmıştı. Bu duruma kafayı çok taktım ve yerli yabancı her kaynağı araştırdım. AMD'nin kendi forum sitesinde bir AMD moderatörü işlemciler (Ryzen serisinden bahsediyor galiba) 105 dereceye kadar kalıcı hasar almadan çalışabilir diye yazmıştı konuyu açan kullanıcıya.

@Marix CPB ve PBO ''Auto'' modundaymışlar bunları kapalı hale getirdim ve tekrar test edince 60 derece üstünü görmedim.

Öncede 100w ve 1.2v voltajlarını gören işlemci ayarları kapayınca 60w ve 1v arasında gidiyor :D? Bu 2 ayarı açmanın ciddi bir faydası var mı ki ben bu dereceleri görüyorum ?

@Marix CPB ve PBO "Auto" modundaymışlar bunları kapalı hale getirdim ve tekrar test edince 60 derece üstünü görmedim.

Önce de 100W ve 1.2v voltajlarını gören işlemci ayarları kapayınca 60W ve 1V arasında gidiyor :D? Bu 2 ayarı açmanın ciddi bir faydası var mı ki ben bu dereceleri görüyorum?

Cbp kapatınca gözle görülür performans kaybı oluyor. Bir oyunda test edin FPS, sıcaklık, watt vb. değerleri inceleyin.

@Marix CPB ve PBO ''Auto'' modundaymışlar bunları kapalı hale getirdim ve tekrar test edince 60 derece üstünü görmedim.

Öncede 100w ve 1.2v voltajlarını gören işlemci ayarları kapayınca 60w ve 1v arasında gidiyor :D? Bu 2 ayarı açmanın ciddi bir faydası var mı ki ben bu dereceleri görüyorum ?
Eski konuları görüyorum insanlar stock soğutucu ile zaten 80-85 görüyor benim kafam kadar soğutucu ile yine benzer bir dereceye çıkmam çok saçma.

@Marix CPB ve PBO "Auto" modundaymışlar bunları kapalı hale getirdim ve tekrar test edince 60 derece üstünü görmedim.

Önce de 100W ve 1.2v voltajlarını gören işlemci ayarları kapayınca 60W ve 1V arasında gidiyor :D? Bu 2 ayarı açmanın ciddi bir faydası var mı ki ben bu dereceleri görüyorum?

İşlemciyi 1600'e çevirmişsiniz ısınmaması normal.

CPB ve PBO kapalıyken R23 testinde çoklu çekirdek testinin sonucu 7700 civarında çıkarken bu iki ayar açıkken çıkan sonuç 8500 civarındaydı. Odam yağmur sebebiyle biraz daha serinlediği için CPB ve PBO açıkken sıcaklık 73-74 derece civarında gezindi. AMD 95 dereceye kadar sorun yok diyor ve bu iki ayar açıkken ortlamada bana %10'luk bir güç sağladı. Galiba ayarları açık kullanamaya devam edeceğim.

Konuda yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

CPB ve PBO kapalıyken R23 testinde çoklu çekirdek testinin sonucu 7700 civarında çıkarken bu iki ayar açıkken çıkan sonuç 8500 civarındaydı. Odam yağmur sebebiyle biraz daha serinlediği için CPB ve PBO açıkken sıcaklık 73-74 derece civarında gezindi. AMD 95 dereceye kadar sorun yok diyor ve bu iki ayar açıkken ortlamada bana %10'luk bir güç sağladı. Galiba ayarları açık kullanamaya devam edeceğim.

Konuda yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

CPB kapatınca genelde oyunda hissediliyor. PBO kapatınca ise her alanda hissediyorsun herhangi bir uygulamaya girerken veya kapatırken çok hızlı tepki veremiyor. İşlemci voltajınız Max 1.5'i geçmediği sürece sıkıntı yok sıcaklıklar iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı