Elektronik Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 1399TL

Ozan Ada

Decapat
Daha fazla  
Bu arada alacak arkadaşlar için aldığınızda fanları iyice kontrol edin. Yapraklarda çatlak veya yırtılma var mı diye. Örneğin yeni alınmış bir Phantom Spirit fanı ekte. Kontrol edilmediği için uzun yükte yırtılıp kıyamet kopardı. Türkiye'de istisnasız tüm satıcılarda bunun üretim hatası olduğunu ispat etmeniz için göbeğiniz çatlar, sonuçta hizmet alaka ödeme alınıncaya kadar.

IMG_0505.jpg

Adamakıllı sıvı soğutma yok ki bu fiyata. 😀
Ha alacaklar anakartına ve kasasına göre alsın çünkü ağır bir soğutucuydu diye hatırlıyorum.
Hiçte ağır değil hocam 730G blok ağırlığı, rakibi noctua NH-D15 980G. Hem kapladığı yer hemde ağırlık olarak düşük olmasına rağmen D15 den daha iyi bir soğutucu.

Hiçte ağır değil hocam 730G blok ağırlığı, rakibi noctua NH-D15 980G. Hem kapladığı yer hemde ağırlık olarak düşük olmasına rağmen D15 den daha iyi bir soğutucu.
Bahsedilen soğutucuları kullanmış biri olarak, D15 ten iyi denemez o kadar da değil ama şu fiyatlarda her türlü TR PA tercih edilir. Aradaki performans, ses, malzeme farkına değmez D15 fiyatı.

R5 5600 için sıvı soğutma isteyenler hemen vazgeçip bunu alsın kafa rahat etsin.
Bu işlemci için israf olur bence. Yani hasır şapka taksak soğur bu işlemci. Şaka bir yana AG400 (700-750TL civarı) yada bir çılgınlık yapıp biraz daha paraya kıyıp Assasin King 120 Se (950-1000TL civarı) fazla fazla yeter.

Bahsedilen soğutucuları kullanmış biri olarak, D15'ten iyi denemez o kadar da değil ama şu fiyatlarda her türlü TR PA tercih edilir. Aradaki performans, ses, malzeme farkına değmez D15 fiyatı.

Buyurun hocam karşılaştırma videosu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not olarak şunu belirteyim buradaki modelin üst kısımlarında ısı boruları gizlenmiş. İndirimdeki moldelle aynı değil fakat şöyle düşünebiliriz; AG400 ve AK400 gibi. Videodaki modelle konudaki modelin dağlar kadar farkı yok. Farzedelim ki konudaki modelin soğutması Noctua ile aynı, sonuç olarak 12 Cm'lik fanlara sahip olduğu ve daha kompakt yapıda olduğu için Noctua'dan her türlü avantajlı ve iyidir benim gözümde. Fiyat konusunu hiç açmıyorum arada kaç kat fark var :D

Buyurun hocam karşılaştırma videosu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not olarak şunu belirteyim buradaki modelin üst kısımlarında ısı boruları gizlenmiş. İndirimdeki moldelle aynı değil fakat şöyle düşünebiliriz; AG400 ve AK400 gibi. Videodaki modelle konudaki modelin dağlar kadar farkı yok. Farzedelim ki konudaki modelin soğutması Noctua ile aynı, sonuç olarak 12 Cm'lik fanlara sahip olduğu ve daha kompakt yapıda olduğu için Noctua'dan her türlü avantajlı ve iyidir benim gözümde. Fiyat konusunu hiç açmıyorum arada kaç kat fark var :D

Ah Gamers Nexus - Stephen Burke zaten TR aşığı. Sağolsun insanlar sayesinde uygun fiyatlı ürünleri bulabiliyor, testleri detaylı oluyor. Tam aksini gösterende onlarca video var ama GN kadar ünlü değiller. Yada kim nasıl test ediyorsa yada gerçekten ediyorsa artık. Örneğin Linus Sebastian (LTT) sorsan Noctua dan güzel para aldığı için Noctua diyecektir. :)

Dediğim gibi ürünleri (hatta aynı kulvarda olan bir çok ürünü) bir kaç defa kullandığım için rahat rahat atıp tutuyorum uzun süreli kullanımda D15 soğutması, ses profili, malzeme kalitesi, soket desteği, fan ömrü vs vs olsun daha iyi. Ama fiyatı zaten almamak için yeterli sebep D15i. Hatta son olarak Phantom Spiritte kullanıyorum, PA üzerine fiyat farkı değmez alacaklar için.

Ah Gamers Nexus - Stephen Burke zaten TR aşığı. Sağolsun insanlar sayesinde uygun fiyatlı ürünleri bulabiliyor, testleri detaylı oluyor. Tam aksini gösterende onlarca video var ama GN kadar ünlü değiller. Yada kim nasıl test ediyorsa yada gerçekten ediyorsa artık. Örneğin Linus Sebastian (LTT) sorsan Noctua dan güzel para aldığı için Noctua diyecektir. :)

Dediğim gibi ürünleri (hatta aynı kulvarda olan bir çok ürünü) bir kaç defa kullandığım için rahat rahat atıp tutuyorum uzun süreli kullanımda D15 soğutması, ses profili, malzeme kalitesi, soket desteği, fan ömrü vs vs olsun daha iyi. Ama fiyatı zaten almamak için yeterli sebep D15i. Hatta son olarak Phantom Spiritte kullanıyorum, PA üzerine fiyat farkı değmez alacaklar için.

Büyük ihtimalle siz bunu yazarken bende bu videoyu izliyordum :D. Göz atmanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz gibi D15 soğutma performansı, gürültü ve malzeme kalitesi olarak önde ama fiyat olarak çok çok geride. Son attığım videoya göre Phantom Spirit modeline baya yüseldim :D.
Elimde Arctic Freezer 34 Esports DUO modeli var. Spiriti alıp fanları arctic bionix fanlarla değişsem sizce sessiz ve güzel bir soğutma performansı çıkar mı sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı