Elektronik Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 1399TL

Büyük ihtimalle siz bunu yazarken bende bu videoyu izliyordum :D. Göz atmanızı tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz gibi D15 soğutma performansı, gürültü ve malzeme kalitesi olarak önde ama fiyat olarak çok çok geride. Son attığım videoya göre Phantom Spirit modeline baya yüseldim :D.
Elimde Arctic Freezer 34 Esports DUO modeli var. Spiriti alıp fanları arctic bionix fanlarla değişsem sizce sessiz ve güzel bir soğutma performansı çıkar mı sizce?

Esports duo şu an için aslında fazlasıyla yeterli, imzadaki sistemse çok güzel sistem :) Yani Phantom Spirit 13700K yeni sistem alınırken Amazon US üzerinde 34$ idi o AG620 45$ iken. Hem o yüzden aldık hemde AG620 fanlarında uğultu şikayetleri artmıştı. Phantom Spirit alınırmı alınır yani şikayetim yok kırık fanı hariç zaten yenisiyle değiştirildi. PA üzerine çok fark hissetim mi? Hayır ama sonuçta güncellenen serisi sonuçta ne diyeyim bilemedim. :)

Kasa fanlarında Arctic P12 pwm fanlar kullanıyorum, 1000 rpm (ayarlarda o kademeyi hızla geçirtiyorum sorun olmuyor) civarı rezonans sesi haricinde zaten pek fazla alternatifi yok (Scythe Kaze Flex fanlar yoksa). Bionix P12 lerde o rezonans sesi azalmış ama benim kullandıklarımda 2 tanesi titreşim problemi vardı zar zor iade ettim yetkili satıcısına. Yani sıkıntı yoksa Phantom Spirit orjinal fanları gayet güzel değiştirmek gereksiz.

Son düzenleme:
Esports duo şu an için aslında fazlasıyla yeterli, imzadaki sistemse çok güzel sistem :) Yani Phantom Spirit 13700K yeni sistem alınırken Amazon US üzerinde 34$ idi o AG620 45$ iken. Hem o yüzden aldık hemde AG620 fanlarında uğultu şikayetleri artmıştı. Phantom Spirit alınırmı alınır yani şikayetim yok kırık fanı hariç zaten yenisiyle değiştirildi. PA üzerine çok fark hissetim mi? Hayır ama sonuçta güncellenen serisi sonuçta ne diyeyim bilemedim. :)

Kasada Arctic P12 pwm fanlar kullanıyorum, 1000 rpm (ayarlarda o kademeyi hızla geçirtiyorum sorun olmuyor) civarı rezonans sesi haricinde zaten pek fazla alternatifi yok (Kaze fanlar yoksa). Bionix P12 lerde o rezonans sesi azalmış ama benim kullandıklarımda 2 tanesi titreşim problemi vardı zar zor iade ettim yetkili satıcısına. Yani sıkıntı yoksa Phantom Spirit orjinal fanları gayet güzel değiştirmek gereksiz.
Sağolun daha iyileri sizin olsun hocam :). Geribildiriminiz için de teşekkürler :).

R5 5600 için gerek var mı? Şu anda AG400 kullanıyorum gayet memnunum, lakin çok daha serin tutacaksa alabilirim kasam mATX olduğu için soğutması zor çünkü.
O işlemciyi 4.6 ghz ve 4.8ghz de kullanan 2 arkadaşım var ikiside ag400 kullanıyor sıcaklıklar oyunda 60-65 dereceleri geçmiyor. Eğer siz varsayılan ayarlarda kullanıyorsanız hertürlü yeter.

O işlemciyi 4.6 GHz ve 4.8GHz de kullanan 2 arkadaşım var ikisi de AG400 kullanıyor sıcaklıklar oyunda 60-65 dereceleri geçmiyor. Eğer siz varsayılan ayarlarda kullanıyorsanız her türlü yeter.

CPB ile 4.675 GHz de kullanıyorum. Kaliteli silikon olduğu için offsete -30 verdim ve sorunsuz çalışıyor lakin yine de 60-65 civarında. Daha serin olmasını isterim açıkçası. Odam küçük olduğu için bilgisayarı uzun saatler çalıştırınca odam çok sıcak oluyor.

@Ozan Ada hocam galiba bu konularda tecrübeniz var ben AMD7500F için kule tipi soğutucu arıyorum AG400 700TL cazip geldi bir de sizin attığın soğtucu çok önerilmiş hangisini alayım AG400 alıp 700TL cepte kalsınmı yoksa bunu patlatıp geçeyim mi veya başka soğutucumu önerirsiniz.

CPB ile 4.675 GHz de kullanıyorum. Kaliteli silikon olduğu için offsete -30 verdim ve sorunsuz çalışıyor lakin yine de 60-65 civarında. Daha serin olmasını isterim açıkçası. Odam küçük olduğu için bilgisayarı uzun saatler çalıştırınca odam çok sıcak oluyor.
Değerler gayet güzel bence. Ama bence eğer işlemci ile bir sıkıntı var ise aradaki farka üç beş ekleyip aynı soğutucu ile stok değerlerde 5700x kullanırsın bari harcanan paraya değer bir performans artışı olur. Şu an üzerinde Ag400 olan bir 13400f makinede (5700x ile benzer değerlerde) sıcaklıklarını göndereyim. (idle değerleri tabiki ama 57 civarı maksimum uzun yükte, ayrıca 13400f idle değerleri tasarımı gereği cidden çok düşük)

Ekran görüntüsü 2023-12-09 173016.png

@Ozan Ada hocam galiba bu konularda tecrübeniz var ben AMD7500F için kule tipi soğutucu arıyorum AG400 700TL cazip geldi bir de sizin attığın soğtucu çok önerilmiş hangisini alayım AG400 alıp 700TL cepte kalsınmı yoksa bunu patlatıp geçeyim mi veya başka soğutucumu önerirsiniz.
Şu videoya bakabilirsin. Konuda geçen soğutucu TR PA ve Ag620 ile benzer değerler alacaksın. Üç aşağı beş yukarı 5-7 derece fark olur tahminimce AG400 ile çok önemliyse senin için. Kendi kullandığım şekilde kullanacak olsam AG400 alırdım, kullanıma bağlı tabiki render vs işin rengi değişir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı