Thermalright Peerless Assassin 120 SE en doğru sıcaklık ölçümü nasıl yapılır?

Hellw1n

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni taktım ve termal macunu biraz düzgün süremedim diye düşünüyorum. Yük altına sokup sıcaklık değerlerine bakabileceğim bir uygulama var mıdır?

İşlemcin nedir? OCCT veya Prime95 testine sokabilirsin. Az önceki konuda montajını yaptırmıştık sanırım sana. Termal macunu nasıl sürdün?
Evet kurulumu birlikte yapmıştık kusura bakmayın cezam vardı yazamadım, İşlemci R5 5500 - OCCT Testine soktum Max 63 derece sıcaklığı gördü 2 dakikalık extreme modda

Eki Görüntüle 2228330Max 67 dereceyi gördü 5. dakikadan sonra 63 64 civarlarında gezmeye devam etti sonlara doğru 66 oldu
Kule tipi soğutucu takılı iken ve de 45.5W tüketirken 66 dereceye ulaşması biraz garip. Stok soğutucuyla i3 12100F kullanıyorum Ryzen 5 5500 dengi sayılır bir işlemci olmasına nazaran 60W harcarken bile 70'i zor görüyor. Bir şeyler yanlış gibi yorumladım.

Edit: Tabii kasanın içerisindeki hava sirkülasyonunun bu sıcaklarda çok etkisi var o da apayrı bir gerçek.

Termal macundan kaynaklı bence hocam

Soğutucunun yanında verilen macunu kullandım, kasa modeli Rampage Espectro

Soğutucunun yanında verilen macunu kullandım, kasa modeli Rampage Espectro
Kasanızın önü sanırsam cam panel ile kapalı ve bu yüzden de hava almıyor (ön panelin yan tarafları mesh mi anlayamadım, bilgi verirseniz daha iyi olur.) kasanın sol tarafında bulunan paneli çıkartıp bir daha işlemciyi 10 dakikalık stress testine sokun. İşlem bittiğinde sonuçları buraya atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…