Thermalright soğutucu önerisi

• Konuyu başlatan Gerek
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.414
Makaleler
1
Anakart
B450M S2H
Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum. Bu modeller arasındaki değişikler nedir, fiyat farkına değer mi?
Kasa 155Mm'ye kadar destekliyor.

Kasa 155mm'ye kadar destekliyorsa çift fanlı almayın soğutucuyu. Keza tek fanlı modeller de hayli işinizi görür.

Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C modeline bakın derim.

Bu gayet iyi hocam

Duzeltme: Kasaniz 155 destekliyorsa bu sigar galiba 154 cm yaziyor ucu ucuna sigar

Kasa 155mm'ye kadar destekliyorsa çift fanlı almayın soğutucuyu. Keza tek fanlı modeller de hayli işinizi görür.

Hocam bu attığınız model de 154mm zaten çift fanlılardan aşağı kalır bir yanı yok yükseklik olurak.

Hocam bu attığınız model de 154mm zaten çift fanlılardan aşağı kalır bir yanı yok yükseklik olurak.
Evet ben de tam olarak anlayamadım, modeller farklı ama aynı fiyata çift fanlı da var.

Bu gayet iyi hocam

Duzeltme: Kasaniz 155 destekliyorsa bu sigar galiba 154 cm yaziyor ucu ucuna sigar

Şu modelle olan fiyat farkına değer mi peki o da önemli benim için.

Evet ben de tam olarak anlayamadım, modeller farklı ama aynı fiyata çift fanlı da var.
Çift fanlı modellerde en ön fan belleklerin üzerine geldiği için o fanı 4-5mm kadar kaldırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ryzen 5600 için bu kadar büyük bir soğutucuya gerek yok.

Bu dediğimi dikkate alarak karar verin. Kasanızın da maksimum desteği 155mm yani biraz sınırda kalıyor gibi.

Çift fanlı modellerde en ön fan belleklerin üzerine geldiği için o fanı 4-5mm kadar kaldırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ryzen 5600 için bu kadar büyük bir soğutucuya gerek yok.

Bu dediğimi dikkate alarak karar verin. Kasanızın da maksimum desteği 155mm yani biraz sınırda kalıyor gibi.

Çift fanlı bir modelde, fanlardan birisi çıkartılabilir mi?

Hocam cikartirsiniz ama cift fanli almanizin ne anlami kalir o zaman, hiç efektif bir sogutma olmaz. Kasaniz 240mm sivi sogutma destekliyorsa sivi sogutma alin.

Çıkartılır. Ama daha kötü hale gelir, tek fanlı olan daha iyi seçenek olur.

Çift fanlıdaki soğutma blokları ince yapıda, iki fan ile soğutuluyor. Tek fanlıda ise soğutma bloğu daha kalın ve tek fan ile soğutuyor. Sizin işlemci o kadar ısınan bir model olmadığı için benim paylaştığım ürün fazla fazla yetecektir size. Hatta son attığınız 1100 liralık ürün bile yeter.

Fan sayısından çok işlevine önem verin.

Bu bütçemi biraz aşıyor, aynı fiyat ve eğer aynı performansta ise ekstra bir fana neden hayır diyeyim ki kasaya takarım diye söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı