Öncelikle yukarıdaki yazımda "
İyi bir fan ihtiyacımız olan CFM yani hava akımını düşük RPM yani dönüşte ve dolaylı olarak düşük ses seviyesinde verebilen fanlardır" yazmıştım çünkü başıma geleceği biliyordum
Bir fanın 150 CFM değerine ulaşması iyi gibi gözükse de aslında pek iyi değildir.
Bakıyorsun 900 RPM'de dönüyor, şahane bu çok sessizdir diyorsun ama öyle değil işte
dB değerine de bakmanı özellikle rica ediyorum. 28dB ses yaratmakta o fan.
Senin 50 CFM fazladan akıma ihtiyacın yok, senin sessizliğe ihtiyacın var.
Önerdiğim fan 18dB ses seviyesinde 75 CFM akım üretiyor. Bence gayet dengeli değerler. Bu fan seni mutsuz etmeyecektir.
Ancak 28 dB ses çıkaran fanı alırsan emin ol pişman olacaksın. O fanlar genelde kontrolcü ile kullanılır.
Yoksa gereksiz yere 150 CFM hava akımı ancak ve ancak kafanı ütüler. 28dB demek, kasada bir fanın olduğunu hissetmen demektir.
Kafa ütüleyen bir kafanı kim ne yapsın ki ?
Anlatmak istediğim şey şu ki : CFM için kendinizden vazgeçmeyin. 50 CFM fazla olması işlemci veya ekran kartını 5 derece fazla soğutmaz. Etkisi bile olmaz neredeyse

O güzelim kasayı vızır vızır dönen fanlar ile doldurmak istemiyorsanız 20dB üzerine çıkmayın derim.
50CFM hava akımı için ses seviyesini 8dB artırmayın derim.
Sabah düzgün kafa ile tekrar bakarım, araştırırım, sizin düşündükleriniz varsa onları da kontrol ederiz.
Ancak şunu söylemeliyim ki amacınıza uygun bir fan 1000 RPM civarında dönüp 75 CFM hava yaratmayı 20dB üzerine çıkmadan başarabilen bir fandır.
Önerdiğim fan bu kriterlere uysa da farklı seçenekleri de değerlendiririz elbet.
Uzun yazıyorum çünkü yerinizde olsam ben de birinin uzun uzun anlatmasını isterdim. Belli ki bu işlere önem veren birisiniz, fanların bile böyle bir dünyası var, bilmekte fayda var.