Thermaltake Litepower 600W PSU RX 5600 XT için yeterli mi?

LaF1eur

Femtopat
Arkadaşlar elimde uzun yıllardır kullandığım bir PSU var. Değerleri RX 5600XT + Ryzen 5 3600 sistem için yeterli midir? PSU'dan pek anlamadığım için bunu mu kullansam yenisini mi alsam diye kararsızım. Yeni olacaksa Corsair Spec 05 kasa almayı düşünüyorum VS550 PSU ile. 700TL bütçe ile daha iyi alternatifi var mıdır?

IMG-20200823-WA0003.jpg

Yeterli olacaktır hocam. 12V kanallarından toplam 45A verebiliyor.

Güç olarak yeterli olacaktır ama ekran kartı beslemesi için yeterli kablosu var mı? Ayrıca yeni alacaksan PSU ayrı almanı tavsiye ederim V550 belki elindeki PSU ile aynı güç de olabilir 80+ farkı var sadece. 2 farklı GPU güç kablosu ile kullanırsan o sıkıntıları da yaşamazsın diye düşünüyorum.

Hocam ben aynı seri 700W olanı kullanıyorum. i74790K ve RX 470 var. Bana sıkıntı çıkarmadı. Yedi yıllık. Bunlarda koruma var. Yalnızca 80+ değil. Çoğu 80+tan iyidir.

VS550 dense bunla dene çok fark yok RX 5000 serisinin PSU beğenmeme huyu var haberiniz olsun.

Yeni karta geçince temiz Windows kurulumu yapın ve 20.8.2 sürücüsünü deneyin eğer siyah ekran olursa FreeSync kapalı deneyin sistem stabil olduğu halde siyah ekran olursa tekrar PSU değişecek.

Minimum Cooler Master MWE 600W 80+ 520TL tier b QP bilişim.

Az yaksın çok kaçsın dersen Trendyol'da ETX-750-1 var 630TL hiçbir Rampage PSU modelini önermem ama bu model sama üretimi kaliteli tier b 25TL'de para puan var onu alın.

Son düzenleme:
Alternatif olarak.

Doğrudur bende kötülemedim pek zaten ama piyasa da birçok markanın da bazı modellerin sorunlu olduğu da kaçınılmaz bir gerçek.

Canım kardeşim kuruş hesabı yapılarak soğutucunun kodansetörün hatta kablo boyundan en uyduruk noktalarda parça kısılan bilgisayar sektöründe adam sana PSU hediye olarak iyi bir şey verir mi? Çok ucuza? İşte mantık hatası burada 7.500-30 bin TL'lik sistem toplayıp 20 - 25 dolarlık tier sınıfı C-D-E PSU'ya bağlamaya çalışıyoruz. Olmuyor olmuyor.

Bedava peynir ancak fare kapanında olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı