Thermaltake Versa J23 ön üst fanın yavaşlayıp gürültü çıkarması

300319

Zettapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
63
Merhabalar. Kasam Thermaltake Versa J23 RGB Edition.

Kasanın önünde 3 adet fan var. Az önce bilgisayarı açtıktan 3 dakika sonra öndeki en üstteki fan motoru yavaşlayıp yüksek miktarda gürültü çıkardı.
Ancak altındaki 2 fan sorunsuz çalışıyordu. Fan kontrolcü anakarta bağlı değil. Direkt SATA üzerinden güç alıyor. Sonra bilgisayarı kapattım ve geri açtım. Sorun şu an yok. Bu neden olmuş olabilir?
Kasa 8 aylık daha.

Kasa: Versa J23 Tempered Glass RGB Edition

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle kontrolcü kaynaklı olabilir. Tekrar olursa fanın soket yerini diğeri ile değiştirip deneyin. Yine olursa fan kaynaklı olabilir.

Büyük ihtimalle kontrolcü kaynaklı olabilir. Tekrar olursa fanın soket yerini diğeri ile değiştirip deneyin. Yine olursa fan kaynaklı olabilir.

Hocam dün gece fanın birinin güç kablosunu kontrolcü üzerinden çıkarınca sorunsuz çalıştı. Sorun yapmayan fanı çıkarınca.

Acaba güç mü yetmiyor diye düşünüyorum.
Bazen sorunsuz çalışıyor bazen sorunlu çalışıyor.

Olabilir hocam. Yeterli voltajı da veremeyebilir.

Olabilir hocam. Yeterli voltajı da veremeyebilir.

Hocam zaten bilgisayarım ısınmıyor fazla.
CPU boşta 31 derece, GPU boşta 33 derece. Üst fanı devre dışı bırakmam pek bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Çünkü ön orta ve alt fan çalışmaya devam edecek.

Yük altında CPU Max 45 derece, GPU yük altında Max 60 derece.

Son düzenleme:
O zaman sıkıntı olmaz hocam.

O zaman sıkıntı olmaz hocam.

Zaten hocam aldığımdan beri kasayı o üst fan sıkıntılı olduğunu biliyordum. Tız bir ses çıkarıyordu. Artık katlanılamaz şekilde çıkartıyor. Büyük ihtimal fan motoru ile alakalı.

Fikirleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim hocam.

MSI Afterburner indirip fan kisminda Sync fan kısmı var eger ona tiklarsan fanlar ayni sekilde calisicak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…