THERMALTAKE Versa N21 Kasa Nasıl?

Beceriksizz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere birkaç sorum olacak.
  • Kasanın 80Plus olması neden önemli ?
  • Kasada 600W Güç varsa tamamını mı kullanır yoksa 50W bir yere 550W sisteme mi gider ?
  • Kontrol Fancısı ne işe yarar ?
  • Kasanın içinde fan olması önemli mi ?
  • Ve son olarak alacağım kasa THERMALTAKE VERSA N21 80PLUS 600W USB3.0 PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA Önerebileceğiz kasa varsa önerilere açığım en fazla 420 TL (Vatan Bilgisayardan olmalı.)
Sistemim:
  • İntel Core i5 6500
  • 8GB Bellek 2133 MHZ
  • MSI B150 Bozooka
  • MSI GTX 970
  • Seagate Baracuda 1TB

• İlk sorunun cevabını veriyorum.
En az %80 verimlilik sağlayan güç kaynakları 80 Plus sertifikasını almaya hak kazanıyor. Güç kaynakları, şehir hattından gelen elektriğin tamamını sisteme veremiyorlar.
Genel hattan gelen gücün %80'ini sisteme yansıtabilen güç kaynakları bu sertifikayı alıyorlar. En az %82 verimlilik sağlayanlar Bronz, %85 olanlar Gümüş, %87 olanlar Altın ve en az %90 verimlilik sunanlar ise Platinum sertifikaya sahip oluyorlar.
  • İkinci sorunun cevabını veriyorum.
En çok dikkat etmen gereken değer 12 V DC çıkışları olmalı. En çok güç çeken bileşenler olan işlemci ve grafik işlemciler bu çıkışları kullandıkları için, bunların sağladığı güç iyi seviyedeyse, güç kaynağı sisteminize büyük ölçüde yetiyor anlamına gelir.

• Üçüncü sorunun cevabını veriyorum.
Fan kontrolcüsü'ne gerek yoktur. İsteğe bağlı olarak satın alabilirsiniz. Fanlarınızın hızlarını kontrol edersiniz.

• Dördüncü sorunun cevabını veriyorum.
Kasanın içinde fan olmazsa olmazdır. İçeriye hava alıp hava atacak fanlara gerek vardır. Bir de işlemci fanı vardır. Soğutucuya montajlıdır.

Verimlilik açısından 80+ olması çok daha iyidir. 80 + özelliği bir nevi kalite yazısı. Tabi her markanın 80+ plus ürünü iyi diye bir durum yok. Bütçe yeterse psu tier list e uygun sağlam güç kaynaklarından markalar tercih edin. Thermaltake in üst toughpower serileri iyi. Sp serileri biraz düşük.

High Power 750W 80+ BRONZE AKTİF PFC PSU HPG-750BR-H12S Güç Kaynağı Ünitesi

Dark DKCHN10 N10 USB 3.0, 5X12CM FAN, FAN KONTROLCÜLÜ, PENCERELİ ATX KASA Kasa,

Bu ikisini tercih edin.

@Beceriksizz konu açıp ilgilenmiyorsunuz. En çokta bu zoruma gidiyor. O kadar soru kesin meraktan soruyorsun. Alacak olan bir kişi araştırır, soruşturur.
Şuan sınav haftasında olduğum için cevap verme şansım pek olmuyo. Bazende ceza yiyorum. İlk düşüncem Zalman Z3'tü fakat güç kaynağında 80 Plus sertifikası yoktu o yüzden başka kasalara yöneldim. Bu kasa görünüşü ve dizaynı hoşuma gitti ve fikir almak istedim.

Verimlilik açısından 80+ olması çok daha iyidir. 80 + özelliği bir nevi kalite yazısı. Tabi her markanın 80+ plus ürünü iyi diye bir durum yok. Bütçe yeterse psu tier list e uygun sağlam güç kaynaklarından markalar tercih edin. Thermaltake in üst toughpower serileri iyi. Sp serileri biraz düşük.

High Power 750W 80+ BRONZE AKTİF PFC PSU HPG-750BR-H12S Güç Kaynağı Ünitesi

Dark DKCHN10 N10 USB 3.0, 5X12CM FAN, FAN KONTROLCÜLÜ, PENCERELİ ATX KASA Kasa,

Bu ikisini tercih edin.
Vatan Bilgisayardan Önerebilirmisiniz ? En fazla 420 TL verebilirim ayrıca 600W güç sistemime yetecekmidir ?

Bir siteye göre kasanın güç kaynağı
Amper Değeri :
+3.3V: 22A
+5V: 17A
+12V: 42A
-12V: 0.5A
+5VSB: 2.50A
Max Çıkış Gücü :
+3.3V & +5V: 105W
+12V: 504W
-12V: 6W
+5VSB: 12.5W
bu şekilde pek anlamıyorum ama işimi görür mü ?

Thermaltake kasa konusunda benim çok güvendiğim bir markadır. Bende Core V51 modeli bulunuyor. Hiç bir sorun yok ve çok serin bir kasa. Psu konusunda da bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı