Hangi örüne ne kadar vergi diye bir şey yok. Bu daha çok yaptığınız- satın aldığınız ürünlerin değerine göre değişiyor. Basit hesap şöyle: Yaptığınız 100£'ye %18-20£, yani 100 euroluk ürün için; üretmeyip bolca yeyip içip, gününü gün eden devlet büyüklerimize 18 ila 20 euro veri ödemiş olacaksınız. (Nasıl bir saçmalıksa artık, eğer aldığınız ürün Avrupa ülkelerinden geliyor ise %18, diğer ülkelerden geliyor ise %20 vergi alınıyor.
Keşke halktan alınan-çalınan onca vergilerle halka (Devlete) hizmet verselerdi bari, ama nerede efenim
Hayat o kadar çok pahallı oldu ki alıp başımı gidesim var bu ülkeden ama nereye
Niye doğurttun olum 3 çocuğu, bi de kız
La, ben nereye geldim ve nereye gidiyorum böyle, kim açtı bu konuyu...
Ve vatandaş sonunda çıldırdı...
Neyse ya, evdeki paslanmış tüfeği alıp iktidar için bir kaç gariban leşi sereyim bari, en azında şehitlik mertebesine ulaşır bu bu bağlamda çoluk-çocuğum ortada kalmaz. Çok zekiyim be...
Abi, ''huzur istiyorsanız verin 400 vekil'' dedi kendileri, biz size 500 verdik hatta şu dünyada bir halta yaramamış, sadece karıştırıp kenara çekilen muhalefeti de hediye ettik, eee?
Şimdi ne istiyorsunuz? Kafamda deli sorular...
Oysa ben; huzurlu bir yuva, kimsenin demir parçalarıyla havaya uçmadığı, delik deşik edilmediği bir ülke istemiştim sadece
Yav, o değil de, keşke bizim de; ''ver huzuru al oyu'' gibi bir hakkımız, seçeneğimiz olsaydı, ne iyi olurdu demi?
Neyse, ben ettim siz etmeyin. Lütfen siz bana uyup daha fazla konu dışına çıkmayın.