Thermaltake Water 3.0 RPM Kontrolü

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Ben Thermaltake Water 3.0 Performer kullanıyorum. Sıvı soğutucunun pompası CPU_FAN'a takılı. Radyatör fanıda CHA_FAN1'e takılı. HWinfo ile fan dönüş hızlarını kontrol etiğim zaman 1100-1267 RPM arasında değişiyor ikisi de. Soğutucunun Motor gücü 2900+-150 RPM olarak görünüyor. 1200'lerde olması normal mi? Asus Maximus VIII Ranger anakart BIOS fan kontrolleri standart. Sıcaklık değeri 80-83 dereceye kadar çıkıyor.

Motor RPM kontrol edilebiliyor mu? Yeni bir fan takacağım radyatöre hangi bağlantılara yapacağım konusunda detaylı bilgiye sahip değilim. Fanların farklı devirde yada birbirinden bağımsız dönmesi bir sıkıntı yaratır mı ?

Hocam aynı soğutucu daha önce ben de kullandım. Soğutucunuz da veya anakartınız da sorun görünümüyor bence. Çünkü pompa 3 pin olduğu için hızını kontrol edemiyoruz. Yalnızca bazı anakartlar da pompa bağlantısı var onlar da kontrol ediliyor diye biliyorum. Ben MSI Gamıng M7 de kullanıyordum ve sürekli belirli aralıkta dolanıyordu pompa hızı.

Hocam aynı soğutucu daha önce ben de kullandım. Soğutucunuz da veya anakartınız da sorun görünümüyor bence. Çünkü pompa 3 pin olduğu için hızını kontrol edemiyoruz. Yalnızca bazı anakartlar da pompa bağlantısı var onlar da kontrol ediliyor diye biliyorum. Ben MSI Gamıng M7 de kullanıyordum ve sürekli belirli aralıkta dolanıyordu pompa hızı.

Yanlışınız var pompa 4 pinli kontrol edilebilir görünüyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı