THH Başvuru Sonucu Nereden Öğrenilir?

ooredoo

Decipat
Merhaba şu anda şok içerisindeyim Pazaranka'dan aldığım Razer DeathAdder Elite ürünü barkodu sahte çıktı. Hepsiburada'dan aldım. Şu anda öğreniyorum. Daha öncesinden ürünün programından tanımadığı için ve çok kalitesiz olduğu için iade başlatmıştım fakat eksik materyallerden dolayı iade kabul edilmemiş,Ürün bana geri yollanmıştı. Birkaç hafta önce THH'ye başvuru yaptım. Ne sonuç var ne de başka bir şey. Sonucu nereden öğrenebilirim? Şikayet kayıtta gözüküyor onun dışında yapmam gereken başka bir şey var mı yoksa çok mu geç kaldım?
Not: Ürünü 1 ay önce aldım böyle şeref yoksunluğu yapacaklarını düşünmedim.

Son düzenleme:
Ev adresinize sonuç kağıdı gelecek. Kazanmışsanız onunla firmaya gidip hakkınızı talep edeceksiniz.

Not: THH 6 ay içinde sonuçlanır. 1 ayda sonuç çok nadir.
Bu arada ürünün barkodunun okunmaması, kayıtlı olmaması gibi bir şey ürünün sahte olduğu analmıa gelmez. Bir otomasyon hatasıdır. Ürünü bu sebeple mi iade etmek istediniz?

Ev adresinize sonuç kağıdı gelecek. Kazanmışsanız onunla firmaya gidip hakkınızı talep edeceksiniz.

Bu arada ürünün barkodunun okunmaması, kayıtlı olmaması gibi bir şey ürünün sahte olduğu analmıa gelmez. Bir otomasyon hatasıdır. Ürünü bu sebeple mi iade etmek istediniz?

Hayır hocam ürün cidden razera göre çok kalitesiz plastiği oturmamış gibi synape programı tanımıyor barkodu çıkmıyor ve ayrıyeten pazaranka hakkında yorumlara girerseniz sahte olduğuna kanaat getirebilirsiniz.

Benim evdeki markasını bilmediğim zamanında 50 TL'ye set almıştım mouse Razer'a göre cidden çok daha kaliteli plastiği olsun basma hızı olsun buradan da anladım benim endişelendiğim nokta iade alırlar değil mi? Ortada kalmak istemem.

Hocam hatta müsaade ederseniz barkodunun resmini atayim sizde bakın bence daha da net anlaşılır.

Son düzenleme:
Merak ettim pazarankadan bu mouse a ne kadar ödediniz?

Screenshot_20230119_012305.jpg

Geçmiş olsun diyeceğim de satıcının yorumlarını bile mi okumadın dostum? Ben 30 liraya basit bir tütsülük almaya kalkarken bile yorumlarına bakarım, tüketici hakem heyetinin 1 ay içerisinde cevap vermesi zor ve nadir bir durum.

THH incelemesi 2 ayda da bitebilir 3 ayda da bitebilir. Ancak net olarak şu kadar sürede sonuçlanır diye kesin bir bilgi verilmesi söz konusu değil çünkü uyulması gereken usuller ve kurallar bulunmakta. Hepsini tek tek buraya yazmayacağım. Ancak genel anlamda sürecin maksimum ne kadar sürebileceği (uzatma süresi ile birlikte en fazla 9 ay) yönetmelikte düzenlenmiştir. Ancak bir nebze de olsa başvuru dilekçenizin en baş köşesine kalın ve altı çizgili şekilde ''İVEDİ İNCELEME TALEPLİDİR'' şeklinde bir başlık atıp dilekçenizin sonuç & istem kısmında dosyanın ''Tüketici Hakem Heyeti Yönetmeliği madde 21 gereği başvurunun öncelikle gündeme alınarak sonuçlanmasını'' talep edebilirsiniz. Bu durumda heyet başkanı tarafından uygun görülmesi halinde başvurunuz öncelikli olarak değerlendirilerek daha kısa sürede karara bağlanır. Uygun görülmezse 6 ay + 3 ay = 9 aylık süreye tabisiniz.

Sürecin takibini TÜBİS (Tüketici Bilgi Sistemi) üzerinden yapılan başvurular alt sekmesinden takip edebilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği - Karar süresi - Madde 21:
(1) Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

(2) Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve bu talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde başvuru, tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınarak sonuçlandırılır. Türkiye’de ikametgâhı bulunmayan yabancı uyruklu tüketiciler için de bu fıkra hükmü uygulanır.

Geçmiş olsun diyeceğim de satıcının yorumlarını bile mi okumadın dostum? Ben 30 liraya basit bir tütsülük almaya kalkarken bile yorumlarına bakarım, tüketici hakem heyetinin 1 ay içerisinde cevap vermesi zor ve nadir bir durum.

Hocam bilemedim Hepsiburada olunca güvenilir zannettim hata etmişim.

THH incelemesi 2 ayda da bitebilir 3 ayda da bitebilir. Ancak net olarak şu kadar sürede sonuçlanır diye kesin bir bilgi verilmesi söz konusu değil çünkü uyulması gereken usuller ve kurallar bulunmakta. Hepsini tek tek buraya yazmayacağım. Ancak genel anlamda sürecin maksimum ne kadar sürebileceği (uzatma süresi ile birlikte en fazla 9 ay) yönetmelikte düzenlenmiştir. Ancak bir nebze de olsa başvuru dilekçenizin en baş köşesine kalın ve altı çizgili şekilde "ivedi inceleme taleplidir" şeklinde bir başlık atıp dilekçenizin sonuç & istem kısmında dosyanın ''tüketici hakem heyeti yönetmeliği madde 21 gereği başvurunun öncelikle gündeme alınarak sonuçlanmasını'' talep edebilirsiniz. Bu durumda heyet başkanı tarafından uygun görülmesi halinde başvurunuz öncelikli olarak değerlendirilerek daha kısa sürede karara bağlanır. Uygun görülmezse 6 ay + 3 ay = 9 aylık süreye tabisiniz.

Sürecin takibini TÜBİS (Tüketici Bilgi Sistemi) üzerinden yapılan başvurular alt sekmesinden takip edebilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği - Karar süresi - Madde 21:
(1) tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

(2) tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve bu talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde başvuru, tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınarak sonuçlandırılır. Türkiye'de ikametgâhı bulunmayan yabancı uyruklu tüketiciler için de bu fıkra hükmü uygulanır.

Hocam gündeme alındı ne demek? Bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı