THH başvurusunda satıcı savunmasını ne zaman yapar?

9 Eylül 2025 tarihinde başvuru yaptım. 12 Eylül 2025 tarihinde savunması istendi. Satıcı savunmayı ürünün üretici firmasına yönlendirmiş. Savunma isteyeli 1 ay oldu, hâlen THH sisteminde "Savunması Geldi" yazmıyor. Geçen aradım satıcıyı, "Savunması gelmedi." diyor. Avukatları yapacakmış savunmayı, bildirmesini söyledim, 1 hafta oldu, bir gelişme yok. Savunacak durumları olmadığı için mi bekletiyor olabilirler?

Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 ay sürer.

6 aya kadar uzayabiliyor sonuç. Savunma gelmezse süreç sonunda lehte karar çıkar.

Onu bilemezsiniz, ek süre talep ediyorlar bazen sisteme yansımıyor ama 3-4 ay genel olarak dedim bütün sürecin bitmesi en az o kadar sürüyor.

Hocam savunma 1 ay içerisinde yapılmadıysa ilk fırsatta (yoğunluğa göre) dosyanız güncellenir ve sıraya alınır. Dosya sadece sizin sunduğunuz bilgiler ile incelenir.

Onu bilemezsiniz, ek süre talep ediyorlar bazen sisteme yansımıyor ama 3-4 ay genel olarak dedim bütün sürecin bitmesi en az o kadar sürüyor.

Satıcıyla "iade/değişim" birimdeki biriyle konuştum, savunma yapmamış dedi ve yönlendiriği firmadan savunma gelse sistemlerinde görürdüm demişti.

Hocam savunma 1 ay içerisinde yapılmadıysa ilk fırsatta (yoğunluğa göre) dosyanız güncellenir ve sıraya alınır. Dosya sadece sizin sunduğunuz bilgiler ile incelenir.

Olumlu dönüş olursa THH sonuçlanmadan ilgili birimdeki arayacağını söylemişti.

Peki savunması yapmadı diye bilgilendirme dilekçesi göndermeme gerek var mı gerekli işlemlerin başlatılmasını için?

Son düzenleme:
Mesela şimdi baktım. 27.11.2024'te yaptığım bir başvuru, 14.03.2025'te sonuçlanmış.

Sonuçlanması bir o kadar sürebiliyor. Benim önceki başvurularımda 1 haftaya bilemedin 2 haftaya savunmasını göndermişler. Bazı sonuçlarım 3 ay sürmüş. Sistemde halen "Savunması Geldi" yazmayınca merak ettim daha hızlı mı işlem olur diye merak ettim.

O zaman 1 haftada daha bekliyeyim. Bakarsın son anda avukatları savunmasını verir veya sisteme geç düşer. 1 hafta sonra satıcıyla görüşerek nazik bir şekilde görüşerek hatırlatma yaparım. Yine gelişme olmazsa THH'e bilgilendirme dilekçesi veririm, gündeme erken alabilmeleri için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…