trustright
Decapat
Daha fazla
Dosya tutarı ve ürün tutarı 689 TL. Ancak karar içerisinde sadece dosya açılış tarihinden karar tarihine kadar yasal faiziyle iadesi kararı yer alıyor. Ürün fiyatı haricinde tam bir net sayı belirtilmiyor.Hocam, itiraz süresi geçtikten sonra satıcı ile iletişime geçip durumu belirtin. Ürünü yollayın derse yollarsınız.
İade tutarı kararda net olarak yazıyor mu? Yazıyorsa iadeyi de istersiniz icraya gerek kalmaz. Yok eğer satıcı umursamıyorsa icrayı başlatıp, talep edildiği takdirde ürünü vermeye hazır olduğunuzu belirtirsiniz.
Yasal faiz ifadesinden yola çıkarak 2024 yılında açıklanan yıllık yasal faiz %24 oranında. Bu faiz oranına göre aradaki süre ile 96 günlük bir faiz olması gerekiyor diye hesapladım yani 43.5 TL bir faiz işlenmesi gerekiyor. Toplamda da 732.5 TL bir iade yapılması gerekiyor satıcı tarafından.
Satıcıya ulaşmaya çalıştım ancak pazar günü olması sebebi ile telefona bakmadığını düşünüyorum yarın son bir kez daha ulaşmaya çalışacağım. İcra ve haciz ücretlerinin kendisine yüklenerek daha yüksek masraf çıkacağını belirterek işlemi hızlandırmaya çalışacağım.
Edit: Hatalı olarak 5 ay olarak ifade ettiğimi farkettim. 5 ay değil yaklaşık 3 ay olması gerekiyor.
Güncelleme: Satıcı karara avukat ile birlikte itiraz edeceğini belirtti. Ancak dosya kararı içerisinde bilirkişi görüşü yer alıyor yani bu durumda yeniden bilirkişi atanarak tekrar kontrolünün yapılması gerekmekte olarak biliyorum. İlgili konuda ürün elime ulaştığımda üretim hatalı yırtığı bulunuyordu, ilk 6 ay içerisinde bu tür bir kusurun satış anında olduğu kanunu kapsamında zaten koruma altındayım. Bilirkişinin de yeniden bunu göreceği konusunda bir tereddütüm yok.
Böyle bir durumda nasıl bir işlem izlemeliyim deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Son düzenleme: