ThinkBook 16 G6 ekranında kırmızı nokta var

Makaleler
18
Eski V15 bilgisayarımı anakart sorunundan ötürü iade etmiştim. 1 ay bekledim iade için. Daha bugün yeni aldığım ThinkBook sırasıyla bunları yaptı:

- Cihaz Windows güncellemesi sırasında ben yanında değilken kilitlendi. Siyah ekran olmuştu... Geldiğimde kapanmıyordu veya açılmıyordu, hiçbir şekilde. Her şeyi denedim ama hiçbir tuş vs. tepkisi yok.

Bataryayı söktüm taktım düzeldi.

- LoL kurdum, girdim. Çok düşük FPS alıyordu. Grafik ayarlarıyla oynarken mavi ekran aldım. Sorumlu dosya AMD ile ilgili bir grafik sürücü dosyasıydı.

Ben de sürücüyü Windows becerememiştir diye kendim kurdum driver-only olacak biçimde. Olması gereken performansa ulaştı.

- Önceden mi oldu bilmiyorum, boot ederken cihaz ekranda kırmızı küçük bir nokta fark ettim. Siyah ekranlarda görünüyor.

Sorun neden olabilir? Nasıl çözüm yolları uygulanmalı? 1 günlük bile değil cihaz. Geçenki cihazın iade sürecinde 1 ay cihazsız kaldım, bu cihaza en iyi ne yapılabilir?

GPU veya panel kablosundandır belki, belki panelin kendisindedir diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Sürücü vs. değil diye düşünüyorum çünkü bootta bile görünüyor.

Ama bence kilitlenme dahi büyük bir kusur. Nova tuşu, güç tuşuna basılı tutmak vs hiçbir şey değiştirmedi. Direkt söküp bataryayı çıkarınca düzeldi cihaz.

Şu anlık çözüm önerileri işe yararsa deneyeceğim, yoksa da nasıl bir yol izlesem bilmiyorum. Servisle ve satıcılar ile uğraşmaktan yıldım. Sağlam bir cihaz edinmek istiyorum.

VideoCapture_20240530-231356.jpg

Laptopu TV'ye bağla kırmızı noktanın olup olmadığını kontrol et.
Denemedim mi zannediyorsunuz hocam ya 😞😞
Buyrun size televizyon:
20240530_232558.jpg

Buyurun size laptop:
20240530_232547.jpg

Televizyonun ekranında her yere baktım konuyu açmadan önce. Şimdi de tekrar bağlayıp çektim imleci aynı yere getirip.

Hocam sizin için biraz araştırma yaptım internet üzerinde. Doğruluk payı ne kadar bilmiyorum ama "sıkışmış pixel" olabileceğine dair bir bilgi ile karşılaştım. Kullanıcı kendiliğinden geçerse geçer çözümü yok yazmış. Sanırım iade etmeniz en mantıklısı...

Monitör paneli arızalı hocam iade edin uğraşmayın. Geçmiş olsun, heves kalmamıştır sizde.
Hocam sağolun.. aklıma şuan tek gelen söküp panelin kablosuyla oynamak. Olmazsa SSDmi takıp verileri geri alacağım ya.

Hocam sizin için biraz araştırma yaptım internet üzerinde. Doğruluk payı ne kadar bilmiyorum ama "sıkışmış pixel" olabileceğine dair bir bilgi ile karşılaştım. Kullanıcı kendiliğinden geçerse geçer çözümü yok yazmış. Sanırım iade etmeniz en mantıklısı...
Hocam, dediğim gibi. Tek sorun sıkışmış piksel değil ki. Bence sıfır alınmış bir laptop mavi ekran dışında yer alan sorunları çıkarmamalı. Çıkardıysa fabrika bunları test etmiyor gibi bir şey ya.
Laptopla işim olmasa hiç dert etmem ama kendisi çok önemli, bir yerlere gidip çeşitli sunumlar yapıyorum. Durmadan bilgisayar değiştir değiştir bıktım açıkçası. Gidip mini itx toplayıp onu gezdirmeye karar verdim.

Hocam üstüne parmakla dokununca geçiyor mu hafif bastırınca falan?
Hocam onu da olur olmaz denedim ama olmuyor.

Hocam sağ olun. Aklıma şu an tek gelen söküp panelin kablosuyla oynamak. Olmazsa ssdmi takıp verileri geri alacağım ya.

Uğraşmayın zaten yeni aldınız sanırım garanti dışı vs kalmasın, iade edin. Gelen parayla güzel bir masaüstü toplarız size çok daha iyi olur.

Gidip mini ITX toplayıp onu gezdirmeye karar verdim.

Uğraşma derim.

Dediğin ürün şu anda 18000₺ civarında, APU yapayım desen bile ITX anakartlar kasalar fazlasıyla pahalı olduğundan kıytırık bir sisteme aşağı yukarı 14-15k para bağlamış olursun.

Anakartları pahalı, kasalar pahalı e minik kasaya SFX PSU'lar gerek onlar da pahalı diye diye güzel miktarlar ile karşılaştırsın kıytırık bir mini ITX APU sistem için. Monitörü cartı curtu derken mantıksız.

Çok oyun oynamam diyorsan paraya kıyıp MacBook almak çok çok daha mantıklı açıkçası.

Son düzenleme:
Hocam sağ olun. Aklıma şu an tek gelen söküp panelin kablosuyla oynamak. Olmazsa SSDmi takıp verileri geri alacağım ya.

Hocam, dediğim gibi. Tek sorun sıkışmış piksel değil ki. Bence sıfır alınmış bir laptop mavi ekran dışında yer alan sorunları çıkarmamalı. Çıkardıysa fabrika bunları test etmiyor gibi bir şey ya.
Laptopla işim olmasa hiç dert etmem ama kendisi çok önemli, bir yerlere gidip çeşitli sunumlar yapıyorum. Durmadan bilgisayar değiştir değiştir bıktım açıkçası. Gidip mini ITX toplayıp onu gezdirmeye karar verdim.

Hocam onu da olur olmaz denedim ama olmuyor.

Kötü oldu ya, sıkışık takvimde olmaması gereken şeyler oluyor. Taşınabilirlik ön planda olduğu için güçlü Ultrabook alıyoruz o da böyle... MacBook alanlar neden alıyor anlıyorum bazen. Bendeki minik parmakla gidip uzun süre gelmeyen gibi değil sendeki biraz leke gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı