Uğraşma derim.
Dediğin ürün şu anda 18000₺ civarında, APU yapayım desen bile ITX anakartlar kasalar fazlasıyla pahalı olduğundan kıytırık bir sisteme aşağı yukarı 14-15k para bağlamış olursun.
Çok oyun oynamam diyorsan paraya kıyıp MacBook almak çok çok daha mantıklı açıkçası.
Hocam evde yaparız dert değil ya. Mini itx yazmışım. M-ATX küçük kasalar da var açıkçası. Şunun şurası bir APU. Bir anakartı, laptop gücünde güç kaynağı ve incecik de fanı var. Masaüstü PC bir şey yaptı mı değişimi oluyor en azından. Taşınabilirlik önemli ya. Taşınabilir bir cihaza ihtiyaç duymasam, atölyelere gitmesem, sunum falan yapmasam zaten laptop almam ki. 2400G bir kasa bile beni rahatça idare eder.
Biz almışken iyi alıyoruz cihaz sağlam olsun uzun ömürlü olsun diye, iyi cihaz da böyle yapıyor. Gidip 10Kya 7320U almak lazım aslında, cihazı sadece ufak işlerde kullanmak lazım.
Açıkçası eskiden macbook düşünüyordum ama çok farklı programlarla ve portlarla işim oluyor. Emu vs. ile çözülüyorsa aslında edinilebilir ama dediğim gibi etkin olarak ethernet, USB, HDMI, testler için çeşitli simulasyonlar kullanmak zorundayım.
Uğraşmayın zaten yeni aldınız sanırım garanti dışı vs kalmasın, iade edin. Gelen parayla güzel bir masaüstü toplarız size çok daha iyi olur.
Hocam evde kasa var aslında zaten ama bana taşınabilir güçlü bir şey gerekiyor. Bütçemde laptop alternatiflerine göre çok güçlü kasalar var, evde zaten B450MK var 2200G ile, açıkçası 5800lere kadar yolu var o sistemin. Ama genel olarak çok oyun oynamadığım, oynarsam da genelde simulasyon için yaptığımız donanımı test ettiğim için pek GPU'ya da ihtiyaç duymuyorum. Kasayı kullanmama nedenim diske laptopun verileri atmıştım, bazı programları kuramıyordım format vs. gerekiyordu, diski boşaltamadığım için atamıyorum.
Tabii bu olaydan sonra kasayı gezdirilebilir bir boyuta sokmak daha mantıklı geldi. Düşününce bana da komik geliyor ama bu elimdeki 3. Laptop böyle problemler yapan. 4.sü de böyle yapar gibi geliyor. En kötü Gaming cihaz alırım belki o yapmaz diye, sonra o da yapar onu da iade ederiz gibi geliyor.
Kötü oldu ya, sıkışık takvimde olmaması gereken şeyler oluyor. Taşınabilirlik ön planda olduğu için güçlü Ultrabook alıyoruz o da böyle... MacBook alanlar neden alıyor anlıyorum bazen. Bendeki minik parmakla gidip uzun süre gelmeyen gibi değil sendeki biraz leke gibi.
Hocam zaten tüm mesele o. İşim olmadığı bir zamana denk gelse ben zevkle iade eder başka alır denemiş olurum. Bu cihazı alırken bile diğerinin iade süreci bitmemişti. Biliyorsunuz takvimi, zamanımız kalmadı diye edindim bunu. Yoksa laptop da almazdım.
Sonuç ve özet olarak işler pek yolunda değil. Hepinize tüm süreçlerdeki destekleriniz ve yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim hocalarım. Cihazı 3 4 gün sonra iade etmeyi denerim. Tamire falan gönderilirse de razı olurum artık ona da yapacak bir şey kalmadı pek.