TheKillerOfYou1
Hectopat
Daha fazla
Bilgisayar mühendisi olarak 2 yıldır MacBook Pro M3 Pro(18 GB RAM 512 GB SSD) modelini kullanıyorum. Emin ol belirttiğin işlerin fazlası için bile Mac'te 18 GB RAM çok yeterli. Kaldı ki M4 Pro 24 GB modeli fazlasıyla çok uzun yıllar yeterli olur ancak Kullanacağın yazılımlar içerisinde Mac uyumlu olmayan programlar olabilir. Mesela benim bazen Power bir kullanmam gerekiyor ve bu durumda yedek olarak bulundurduğum Windows bilgisayara geçiyorum. Ücretli olarak Paralels kullanarakta Mac'te Windows kullanabilirsin bu arada. Taşınabilirlik, batarya ömrü ve en önemlisi pilde kayıpsıza yakın performans istiyorsan Mac en iyi seçenek. Ancak Windows olsun istersen de bence aşağıda belirttiğim modele bakabilirsin. Bazen vatan gece indirimleri ile uygun fiyata iniyor. 2 gece önce sepette %20 indirim ile 48 bine inmişti. Bazen de sepette %7, %10 gibi indirimler oluyor. 50-60 bin arası taşınabilir Windows Ultrabook kategorisinde bence en iyisi bu.
Asus Zenbook 14 Oled Ux3405 2.Nesil Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Asus Zenbook 14 Oled Ux3405 2.Nesil Core Ultra 9 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Şu an baktığım Mac, base model M4 işlemci. Pro veya Max değil. Sence yeterli olur mu halen (6 yıl için)?