Thinkpad şarj sorunu

jemxoca

Kilopat
Selamlar. Type-C girişli bilgisayarım bazen şarj oluyor bazen olmuyor. (Bugün öğleden itibaren)
Soket girişi mi sıkıntılı adaptör mü bozuldu emin olamadım. Şarj soketinin yanında bir ışık var şarj olurken yanıyor. Telefonumun şarj adaptörünü taktığımda ışık yanıyor. Sorun adaptörde diye düşünüyorum. Sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim?
Bir de bu bilgisayara neden böyle olmuş olabilir? Hayır anlamadım geçen yıl eylül ayında alındı eski de değil. Daha da ilginci ilk paragrafta belirttiğim gibi takıyorum şarj olmuyor 10 15 dk sonra takıyorum olmaya başlıyor. Neden böyle oluyor?
Teşekkürler.

x280 modelinde kronik bir type-c sorunu vardı onunla alakalı olabilir mi?
E490 modeli var bende. Kronik bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle adaptör bozuldu.
Bir hafta sonraki güncel durum:
Şarj sorunu yaşadığım anlarda hep %90 ve üzerinde oluyordu pilin şarj miktarı. Bilgisayarın pilini boşaltıp denediğimde ise şarj olduğunu fark ettim. Şimdiye kadar evde olduğum zamanlar hep şarjda kullanıyordum. Artık haftada 3-4 kez bataryayı boşaltıp dolduruyorum. Son bir haftadır herhangi bir şarj problemi yaşamadım.
Benzer sorunlar yaşayan var ise diye bu mesajı konuya ekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı