Thinkpad T480 ilginç pil hatası

firatc01

Hectopat
Daha fazla  
İkinci el bir Thinkpad T480 16 GB laptop aldim. Temiz kurulum suruculer vs. hepsi tamam. Bildiginiz gibi iki pil var cihazda. İkisinin de pil kalibrasyonlarini defalarca Lenovo Vantage programiyla yaptim. Kapasiteler yaklasik fabrika verilerinin %80'i civarlarinda. Kullanirken de iki pil toplamda, YouTube videosu izlerken 4-5 saat civarlarini gorebiliyor. Sorun su ki: Mesela pilde kullanıyorum cihazi ve 1. pil %60, 2. pil %100 şarj degerlerinde kapattim bilgisayari. 5-6 saat sonra açtım diyelim. 1. pilin sarji sifir oluyor ve diger pille calismaya devam ediyor. Ayni durum 2. pil icin de gecerli. Yani 1. pil %0 ve ikinci pil %60 seviyelerinde PC'yi kapatip 5-6 saat sonra acarsam bu sefer PC aciliyor ve dusuk sarjdan dolayi hazirda beklete geciyor (guc seceneklerinden oyle ayarli).
Sorun bu sekilde aklima gelen ilk analiz eski PC oldugu icin uzun sure sarji tutamiyor batarya. Ama sunu denedim. İki pil %100 seviyesinde 15-16 saat bile biraksam da yine iki pil dolu sekilde bilemedin 1.pil %98 seklinde aciliyor. Lenovo global forumda bu sorunu yasayanlar var ama cozum goremedim. Vantage ugulamasini kaldirip da denedim bu sefer %60'lardan kapatmiyor da %40'lardan kapatiyor. Acaba Windows'un batarya kapasitesini kullandikca ogrendigi ve zamanla uyum sagladigi bir sistem var mi? Yani yeni Windows diye boyle yapiyor olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı