"This device is non bootable" hatası

eren balabanbnn

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar, inanılmaz bir şekilde acemilik yaparak cihazımı kitledim sanırım.
Lenovo'nun sistem uygulamasından BIOS'u güncelledim öncelikle daha sonra bilgisayar yeniden başlatılınca BitLocker kodu sordu. Anlamadığım bir şekilde BitLocker kodumu Microsoft üzerinden öğrenmeye çalıştım. Ancak Microsoft'a giriş için kullandığım telefon eski numaram değişti. Yani şifre sıfırlayamıyorum dolaylı olarak BitLocker kodunu alamıyorum.
Bende hiç yapmayacağım bir şey yaparak başlangıç onarmadan CMD'ye girip bazı komutlar yazan bir videoya denk geldim ve videodakileri uyguladım. Komutlarda disk 0 sıfırlayarak yapıyordu sanırım. Neyse sonuç olarak.
Default boot device missing or boot failed hatası alıyorum işin garibi şu ki UEFI ile USB'ye yazdırdığım flash belleği ve SSD'yi görmüyor cihaz. UEFI seçeneği yok USB boot enabled disable seçeneği var sadece.
Direk boot menüsüne girdiğimde hiçbir şey çıkmıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olun lütfen.

IMG_7610.png

Hocam denedim şimdi nonbooted uyarısı alıyor bende garantiye gönderip 20 gün beklemek istemiyorum açıkçası
Başka bir cihazdan mikrosoft hesabına girmelisin oradan not edilir...
  1. Başka bir cihazdan bir web tarayıcısı açın ve https://aka.ms/myrecoverykey
  2. Microsoft hesabınızla oturum açın ve anahtar kimliğini bulun: ilk sekiz harf ,kağıda not et.

Başka bir cihazdan mikrosoft hesabına girmelisin oradan not edilir...
  1. Başka bir cihazdan bir web tarayıcısı açın ve https://aka.ms/myrecoverykey
  2. Microsoft hesabınızla oturum açın ve anahtar kimliğini bulun: İlk sekiz harf, kağıda not et.

Zaten tüm başıma olay açan BitLocker hocam Microsoft hesabımdaki 2 adımlı doğrulama eski telefon numarama ait o yüzden disk silme işlemine başvurdum.
Onun sonucunda bu hale geldi cihaz

USB den windows yüklemek mümküm sağda güvenlik kurtar sıfırla hepsini sil ve özel seç bekle gerekirse çok bekle kapatma gelmesi gerekir...Not: Lenovo F1 ile UEFI biosa girer,bas bekle...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı