Threadripper 3990X sogutucu seçimi

turksta

Hectopat
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
49
Yer
İstanbul / Pendik
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Logitech G Pro X Superlight // Aigo A100 // Wraith CosmicPad // Presonus AudioBox GO //sE Electronics V3 // Truthear X Crinacle Zero // Logitech Z533 // RTX 2070 SUPER // I5 11400F // 2X8 3200MHZ RAM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İç mimarım, 3990X sistem topluyorum fakat Modart Levon ile mailleştim. Kendisi bana normal bir sıvı sogutucu bu işlemciyi kesinlikle sogutması çok zor oldugunu söyledi fakat Custom sıvı sogutmanın maaliyeti çok yüksek. Böyle bir sistemi alan kişi Custom sıvı sogutmayı alıcagını da biliyorum fakat maalesef böyle bir sistem alacak kadar durumum yok. Sistemi şirket alacak. Normal bir sıvı sogutucu aldıgımız zaman 2K'ya halledebiliyorum fakat Custom yaptığım zaman maalesef işçiligi ile birlikte 17.000 TL gibi bir ücret tutuyor. Açıkcası böyle bir para vermek istemem. Peki normal bir sıvı sogutmanın gerçekten sogutamaz mı? Merak ediyorum gerçekten öyleyse çok makul geçer. Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boşta falan soğutur ama render yapılmaya başladığı anda sıcaklıklar 80'i geçer gibi. Custom en mantıklısı. Ama soğutmaz diye bir şey yok.
 
Dostum pek bilmem Threadripper'i ancak modart vs kanallardan da izleyerek veya araştırarak edindiğim bilgilerle söylüyorum. Kapalı devre sıvı soğutmada o işlemci 90 100 gibi uçuk derecelerde %95 bir ihtimalle çok zor kapalı devre soğutmanın o işlemciyi soğutması sanmıyorum. Custom gerekiyor gibi gözüküyor çünkü iç mimarsın kullanacağın programlar vs ısıtır o işlemciyi.
 
İç mimarım, 3990X sistem topluyorum fakat modart levon ile mailleştim. Kendisi bana normal bir sıvı sogutucu bu işlemciyi kesinlikle sogutması çok zor oldugunu söyledi fakat Custom sıvı sogutmanın maaliyeti çok yüksek. Böyle bir sistemi alan kişi Custom sıvı sogutmayı alıcagını da biliyorum fakat maalesef böyle bir sistem alacak kadar durumum yok. Sistemi şirket alacak. Normal bir sıvı sogutucu aldıgımız zaman 2K'ya halledebiliyorum fakat Custom yaptığım zaman maalesef işçiligi ile birlikte 17.000 TL gibi bir ücret tutuyor. Açıkcası böyle bir para vermek istemem. Peki normal bir sıvı sogutmanın gerçekten sogutamaz mı? Merak ediyorum gerçekten öyleyse çok makul geçer. Cevaplarınızı bekliyorum.

Selamlar, aynı sistemi bende topluyorum. Soğutucu kısmını henüz karar vermiş değilim. Soğutucu aldınız mı? Aldıysanız değerler nedir? Meslektaşız, malum render işlerinden dolayı CPU'yu soğutmak önemli.
 

Geri
Yukarı