Thronmax M20 USB streaming kit mikrofon seti

Phomeus

Kilopat
Başlıkta belirttiğim mikrofon nasıldır? Bundan önce HyperX QuadCast'im vardı ve büyük bir hype ile almama rağmen beklediğim performansı alamadım VoiceMeeter CS de ve arada DC de sorun çıkarıyordu. Bende sattım şu an giriş seviyesi mikrofon arıyorum ilk başta BM800 tarzı mikrofonlara baktım sonrasında bu gözüme çarptı ama TR de pek inceleme bulamadım kullanan bilen ya da fikir sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Mikrofon 900TL. Herkese iyi sosyaller.

Bende Last Voice Bm300 ve Behringer C1-U var. İkisi de consider ve discordda o kadar çok sorun oldu ki sırf discord için Jabra Evolve2 30 aldım. Ancak çözüldü. Mikrofon ile sorun yaşamak istemiyorsanız ya ağzınıza çok yakın konulmanmalı ya da iyi bir ses kartı ve programlar ile çözüme ulaşmanız lazım. Tabi Jabra benzeri kulaklıklarda ses kasamazsınız. O sebeple size yine bence en mantıklı çözüm Hyperx benzeri bir kafaüstü kulaklık mantıklı olacaktır. Hem mikrofonları iyi oluyor hem de ses kasmanıza yardımcı olur. Ben ses kasmalık oyunlar oynamadığım ve USB girişi için Jabra tercih ettim. Evde zaten 5 tane daha kulaklık var.

Bende last voice BM300 ve Behringer C1-u var. İkisi de consider ve Discord'da o kadar çok sorun oldu ki sırf Discord için Jabra evolve2 30 aldım. Ancak çözüldü. Mikrofon ile sorun yaşamak istemiyorsanız ya ağzınıza çok yakın konulmanmalı ya da iyi bir ses kartı ve programlar ile çözüme ulaşmanız lazım. Tabii Jabra benzeri kulaklıklarda ses kasamazsınız. O sebeple size yine bence en mantıklı çözüm HyperX benzeri bir kafaüstü kulaklık mantıklı olacaktır. Hem mikrofonları iyi oluyor hem de ses kasmanıza yardımcı olur. Ben ses kasmalık oyunlar oynamadığım ve USB girişi için Jabra tercih ettim. Evde zaten 5 tane daha kulaklık var.

Hocan şu an kullandığım kulaklığın da mikrofonu var ama onu kullanmak istemiyorum. Kulaklık için de HyperX'te alınabilecek Cloud 2 var o da 2.5k olmuş onun yerine ses kartı almak daha mantıklı olmaz mı?

Hocan şu an kullandığım kulaklığın da mikrofonu var ama onu kullanmak istemiyorum. Kulaklık için de HyperX'te alınabilecek Cloud 2 var o da 2.5k olmuş onun yerine ses kartı almak daha mantıklı olmaz mı?
Açıkcası alacağınız ses kartı aslında amfi olacak. Yalancı ses kartı yani. Çünkü sesi yapay bir biçimde arttırmak için kullanıyorlar genelde bunları. Uygun fiyatlıları da var tabi alınabilir ve işinize yarayabilir o konuda bir şey söylemek zor. Elinizdekileri değerlendirmenin bir yolunu bulabilirsiniz. Elinizdekiler de zaten consider mikrofon. Yani bunlar ekstra güç istiyorlar. HyperX QuadCast ile ne sorun yaşadıysanız benzerini yaşarsınız. Sesi arttırmak için ek programlar ve ses kartları denenebilir. Nvdia Broadcast ve discord ses ayarları gibi. Bu aslında oldukça meşakatli bir konu. Eğer konu kulaklık olsaydı size daha çok bilgi verebilirdim ama konu mikrofon olunca ben de aynı dertleri yaşamış birisi olarak kendi tecrübelerimi yazabilirim en fazla. Şöyle de olabilir. Kuzenim kulaklığın mikrofonunu kullanıyor ama sesi hoparlörden dinliyor. Yani herhangi bir kulaklık mikrofonunu sabitleyebilirsiniz. Boynunuzda filan da ses alacaktır. Gürültü azaltma vb ayarları da kontrol edin DC'den. Belki orada da değişiklik olabilir. Çok uzun yazdım ama ben de neredeyse 5-6 ay uğraştım. Son çare ikinci el usb jabra kulaklık aldım. Bir ara ucuz USB mikrofonları da düşündüm ama benim sesim normalde de biraz boğuk gidiyor telefondan. O yüzden artık şansa bırakmamak için böyle bir şey yaptım. Mikrofon alırken discord için alıyorsanız considerlerin hepsine güç sağlamak zorundasınız. Ses kartı olmadan alınmaz hiç biri. Ya da direk basit USB veya jack girişinden güç alanları kullanacaksınız. İki ihtimalde de bir kaç program ayarını da kontrol edin.

Açıkçası alacağınız ses kartı aslında amfi olacak. Yalancı ses kartı yani. Çünkü sesi yapay bir biçimde arttırmak için kullanıyorlar genelde bunları. Uygun fiyatlıları da var tabii alınabilir ve işinize yarayabilir o konuda bir şey söylemek zor. Elinizdekileri değerlendirmenin bir yolunu bulabilirsiniz. Elinizdekiler de zaten consider mikrofon. Yani bunlar ekstra güç istiyorlar. HyperX QuadCast ile ne sorun yaşadıysanız benzerini yaşarsınız. Sesi arttırmak için ek programlar ve ses kartları denenebilir. NVIDIA Broadcast ve Discord ses ayarları gibi. Bu aslında oldukça meşakatli bir konu. Eğer konu kulaklık olsaydı size daha çok bilgi verebilirdim ama konu mikrofon olunca ben de aynı dertleri yaşamış birisi olarak kendi tecrübelerimi yazabilirim en fazla. Şöyle de olabilir. Kuzenim kulaklığın mikrofonunu kullanıyor ama sesi hoparlörden dinliyor. Yani herhangi bir kulaklık mikrofonunu sabitleyebilirsiniz. Boynunuzda filan da ses alacaktır. Gürültü azaltma vb ayarları da kontrol edin DC'den. Belki orada da değişiklik olabilir. Çok uzun yazdım ama ben de neredeyse 5-6 ay uğraştım. Son çare ikinci el USB Jabra kulaklık aldım. Bir ara ucuz USB mikrofonları da düşündüm ama benim sesim normalde de biraz boğuk gidiyor telefondan. O yüzden artık şansa bırakmamak için böyle bir şey yaptım. Mikrofon alırken Discord için alıyorsanız considerlerin hepsine güç sağlamak zorundasınız. Ses kartı olmadan alınmaz hiçbiri. Ya da direk basit USB veya jack girişinden güç alanları kullanacaksınız. İki ihtimalde de birkaç program ayarını da kontrol edin.

Yorum için teşekkür ederim hocam. Biraz daha araştıracağım ne kadar tutar gibisinden olmazsa dediğiniz gibi kulaklığa yöneleceğim.

Tabi ki. Kulaklık alırken de unutmayın güçlerine bakın mutlaka. Bazı kulaklıklarım telefonda çok cılız ve zayıf kalıyor. Ama güçlü bir kaynak ile kullanınca gerçekten detaylı ve çok güzel sesler alıyorum. Mikrofon için de aynısı geçerli. Aldığı güç yetmediği için amfi gibi şeyler kullanıyoruz. Umarım faydalı olur. Programları ve benzer şeyleri araştırırken de ChatGPT'den yardım alın işe yarıyo valla program önerme vs konularında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı