Throttle nasıl anlaşılır?

Ekran kartın ve/veya işlemcin çok yüksek derecelere ulaşıyorsa ve bu yüksek derecelere ulaştığında performansından kısıyorsa, çektiği watt değerinde düşmeler ve fps dropları vs. yaşıyorsan throttle yaşıyorsun demektir. MSI Afterburner ile oyun içinde throttle yaşayıp yaşamadığını kontrol edebilirsin. Kendin değerlerden anlamıyorsan da buraya oyunlardan ekran görüntüleri at, söyleyelim.

Ekran kartın ve/veya işlemcin çok yüksek derecelere ulaşıyorsa ve bu yüksek derecelere ulaştığında performansından kısıyorsa, çektiği watt değerinde düşmeler ve fps dropları vs. yaşıyorsan throttle yaşıyorsun demektir. MSI Afterburner ile oyun içinde throttle yaşayıp yaşamadığını kontrol edebilirsin. Kendin değerlerden anlamıyorsan da buraya oyunlardan ekran görüntüleri at, söyleyelim.
30 dakika ac origins oynadım böyle oldu

Dosya Ekleri

• IMG_1442.jpeg
    IMG_1442.jpeg
    292,4 KB · Görüntüleme: 11
30 dakika ac origins oynadım böyle oldu
Ekran kartı max. 79 dereceyi görmüş, throttle yok gibi fakat diğer sıcaklıklara da bakmak lazım. VRAM ve Hotspot sıcaklığı ne durumda acaba. Kartınız ne kaç senedir kullanıyorsunuz?

Burada GPU üstünden bir throttle yok. Sıcaklıklar maksimum 79 dereceyi görmüş, bu sıcaklıkta throttle yemez GPU. Performansını kısıp sıcaklığı ani düşürmesi gibi bir şey de gözlenmemiş grafikte, CPU yüzünden throttle olsaydı GPU sıcaklığında ani düşme beklerdik. Performans stabil olduğu için CPU üstünden de throttle yok diyebiliriz.

Ekran kartı max. 79 dereceyi görmüş, throttle yok gibi fakat diğer sıcaklıklara da bakmak lazım. VRAM ve Hotspot sıcaklığı ne durumda acaba. Kartınız ne kaç senedir kullanıyorsunuz?
Rtx4060 8gb vram 1.5 senedir kullanıyorum.
İşlemci sıcaklığı 89 95 derece arası gidip geldi

Fps drop, aniden donma oluyorsa throttle vardır.
İlk aldığım kadar iyi performans vermiyor bazen oyun 120 140 fps arası gidip geliyor çok kalabalığa girince 90fpse kadar düşüyor oyunun da optinizasyonu çöp.

Rtx4060 8gb vram 1.5 senedir kullanıyorum.
İşlemci sıcaklığı 89 95 derece arası gidip geldi
Bahsettiğim aslında işlemci sıcaklığı değildi fakat işlemci bu dereceleri görüyorsa işlemci tarafında throttle yaşamanız yakındır. Güzel bir bakım zamanı gelmiş bilgisayarın.
İlk aldığım kadar iyi performans vermiyor bazen oyun 120 140 fps arası gidip geliyor çok kalabalığa girince 90fpse kadar düşüyor oyunun da optinizasyonu çöp.
Oyunlar her geçen gün updateler alıyor, ilk günkü performansı beklememek lazım özellikle oyun online içerikliyse.

Bahsettiğim aslında işlemci sıcaklığı değildi fakat işlemci bu dereceleri görüyorsa işlemci tarafında throttle yaşamanız yakındır. Güzel bir bakım zamanı gelmiş bilgisayarın.

Oyunlar her geçen gün Update'ler alıyor, ilk günkü performansı beklememek lazım özellikle oyun Online içerikliyse.

İlk aldığımda da bu sıcaklıkta çalışıyordu işlemci. Bilgisayar ASUS ROG i713650HX var oldum olası o sıcaklıkta çalıştı zaten oynadığım oyunda Assassin's Creed Origins

İlk aldığımda da bu sıcaklıkta çalışıyordu işlemci. Bbigisayar Asus rog i713650hx var oldum olası o sıcaklıkta çalıştı zaten oynadığım oyunda Assasins creed origins
Laptop bir bilgisayarda grafik kartının o dereceleri çok anormal değil gibi. Fakat yine de işlemci tahminimden sıcak çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı