Throttle stop güvenilir mi?

Emirbyyy

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Yeni bir ikinci el bilgisayar aldım: ASUS TUF FX506 GTX1660 Ti ve i5 10300H.

Bakımları yapsam da klasik laptop sorunu: İşlemci çok ısınıp güç kısılıyor. Şu anda aktif olarak Ghost of Tsushima oynuyorum ve işlemci 94-98 arası gidip geliyor. İnternette bu konuyla ilgili bir sürü yorum var biliyorum, ama ben yine de danışmak istedim. Throttle stop uygulamasından Turbo modunu kapattığımda hem günlük kullanımda ciddi derecede fan sesi kesiliyor hem de oyun oynarken de işlemciyi soğuttuğu için aynı zamanda ekran kartı da soğuyor. Hatta ve hatta 80 watt olan 1660 Ti 90 Watt'a kadar çıkarıyor kendini (Turbo mod açıkken 65-70 watt üstüne çıkamıyor ısıdan dolayı). İşlemciye giden güç de ekran kartı kısmına kayıyor. Performans olarak hiçbir fark yok hatta Turbo mod kapalıyken ekran kartı isteyen oyunlarda çok daha iyi performans veriyor (8-10 FPS). Uzun kullanımda bu uygulama bir problem çıkarır mı kullandığımda? Sıcaklıklar CPU ve GPU'da sabit 84-85 derece hiç artmıyor ve dediğim gibi performans da yüzde 10'a kadar artış gösterebiliyor. Ama bu durumu yaparken anakarta veya diğer bilgisayar bileşenlerine zarar verecek diye de endişeliyim. Sizin fikriniz nedir? Dediğim gibi uygulamayı açıp Turbo modu kapattım, başka hiçbir ayar yapmadım.

Turbo mod kapalıyken işlemci 15-20 Watt'ta takılıyor, açıkken 25-35 arası gidiyor.

ThrottleStop güvenlidir. İşlemcinin voltaj ayarıyla oynamadıgınız sürece bir sorun yasamazsiniz, bakın amper degil voltaj ayariyla ki zaten cogu yeni nesil islemcide voltaj ayari kapalidir ThrottleStop'ta. Nihayete gelelim, yaptiginiz ayarlara bagli olarak degisse de TS asla güvenilmeyecek bir uygulama degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı