Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Eren sana nerden ulaşabilirim steam ya da sosyal medya hesabın varsa yazabilir misin ?

@erengore Hocam Turn On/Turn Of kısmı en son aşamda? Orada Turn Off yazması mı lazım save butonuna basmadan önce?

Rehberdeki talimatlara göre ilerledim ve 120'de mavi ekran verince ben de 100'e çektim tekrar ve Cinebench23 testi yaptım. Throttle olmadan çoklu ve tekli çekirdek testleri bitti. ThrottleStop üzerindeki testte de herhangi bir hata almadım. Ancak HWİnfo üzerinden bir hata aldım. Sebebi ne olabilir acaba biliyor musunuz.? Görüntüyü bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• cpu cache L1 hata1.png
    286,1 KB · Görüntüleme: 77
L
L1 bellek hatası.

CPU Cache'e 5mv voltaj verin. Yine olursa 10 verin.
Tam stabil değil ama çok yakın olduğunu belirtiyor. Stabil olması için 5mv verin dediğim gibi. -110 ise -105 yapın misal yani.

L

L1 bellek hatası.

CPU Cache'e 5mv voltaj verin. Yine olursa 10 verin.

Tam stabil değil ama çok yakın olduğunu belirtiyor. Stabil olması için 5mv verin dediğim gibi. -110 ise -105 yapın misal yani.
Tekrar test yaptım herhangi bir problemle karsilasmadim ama benchmarklarda herhangi bir puan artışı olmadı nedense halbuki throttle olmadan daha stabil çalışıyor. Cpu-Z üzerinde de dengesizlik var gibi, tek çekirdek 570-605 puan arası puan alıyor ilginç bir şekilde. UV'nin çoklu çekirdeğin aksine tek cekirdek performansini kötü yönde etkileme ihtimali var mi sizce?

UV'nin performans etkileme gibi bir ihtimali yok. Throttle varsa belki giderebilir özellikle Power Throttle varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…