Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Hocam 11. Nesil işlemciler için bir yöntem var mı, ben bulamadım.
Linkteki yöntemde hata oluştu olmadı yani.

i3 1115G4 işlemcili HP 2N2N8EA FQ-2045NT model cihaz kullanıyorum.
Maalesef bilinen bir yöntem yok. Araştırabilirsiniz ancak bilmiyorum maalesef. Reddit'de bu tarz konular oluyor. Araştırmak isterseniz bakın derim.
 

Hocam sizin sıcaklık değerleriniz nasıl?
 
Hocam sizin sıcaklık değerleriniz nasıl?
Prime95'te 85 derece.
Oyunlarda 82 derece.

GPU ise 75 derecede. Overclock yapılı durumda oynuyorum. GTX 1060'a yakın performans vermesi için epey Overclock ettim.

İ7-7700HQ, GTX 1050 Mobile 4GB
 
Prime95'te 85 derece.
Oyunlarda 82 derece.

GPU ise 75 derecede. Overclock yapılı durumda oynuyorum. GTX 1060'a yakın performans vermesi için epey overclock ettim.

i7-7700HQ, GTX 1050 Mobile 4 GB.

Bende 8750H maksimum 78 civarı.
GPU 90 civarı geziyor frekans kilidi kaldırdığım zaman.

GTX 1080 Max - Q design, i7 8750H.
 
Bende 8750H maksimum 78 civarı.
GPU 90 civarı geziyor frekans kilidi kaldırdığım zaman.

GTX 1080 Max - Q design, i7 8750H.
8750H nasıl 78 civarı? Turbo mu kapalı? Aynı soğutma bloğunda olduğunu düşündüğüm GPU ve CPU arasında nasıl CPU 78 oluyor? İmkansıza yakın.
 
8750H nasıl 78 civarı? Turbo mu kapalı? Aynı soğutma bloğunda olduğunu düşündüğüm GPU ve CPU arasında nasıl CPU 78 oluyor? İmkansıza yakın.

Düzeltiyorum arkadaşlar: 78 değil 87. soğutma olarak en iyisini yapıyor cihazım. Ne hikmetse diğer laptopumun işlemcisi (i5 7200U) ile aynı ısılar.
 
Son düzenleme:
Her şey aktif sonuna kadar. Turbo fanlar Full ayarlarda. Turbo ayrıca kapalı değil hocam.
Hangi laptopmuş o? İmkansız diyebilirim. İşlemcinizin oyunda frekansına bakar mısınız? Turboyu sonuna kadar kullanıyor mu?

Eğer akımsal limitler ve Turbo yetersiz ise sistem Turboya geçmeyebilir oyunda.

ThrottleStop ile bana FIVR, TPL ve ThrottleStop Ana Ekranınızı atar mısınız? Ayarlamaları incelemek istiyorum.
 

Hocam. Oyuna göre değişiyor şimdi doğru bir biçimde anlatayım yanlış anlattım galiba. 8750H işlemcim 4100MHz frekanslarda.
Maksimum olarak 84 - 86 derecelerde geziyor. GPU 90 derecelerde ilk mesajımda 78 yazmışım 87 yazacağıma. Yanlış yazdım diye hala farkında değilim kusura bakmayın.

Hocam System agent hassas bir birim dediğiniz gibi ancak aklıma takıldı ki yapılandırılabilir ayar 8'i System agent için uygulayayım mı?
System Agent'a UV yapmadım.
 
Son düzenleme:
Evet IccMax değerini eğer diğer birimlerin arttırdıysanız yani maksimize ettiyseniz onu da edin. Ama Power Limit 4'ün 0 olduğuna emin olun. Zaten belirttim. Eğer IccMax değerlerini maksimize ettiyseniz Power Limit 4'ten kurtulmak gerekli.
 

İşlemi tamamladım hocam. Hiç mavi ekran yemeden. Ben otomatik başlatma yapmak istemiyorum direkt Windows açıldığında açsam bir problem olur mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…