Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

@erengore hocam merhabalar. Aşağıya bıraktığım resimdeki yerler kilitli şekilde kilitlerini nasıl açabilirim bir türlü bulamadım. İşlemci 10750H.

Eki Görüntüle 1185979
Şu rehber ile şansınızı deneyin:

Sistem üreticiniz kim?

Lenovo. Model : Lenovo IdeaPad Creator 5 Dizüstü Bilgisayar, 15.6" FHD, Intel Core i7-10750H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GB, 82D4004STX, Windows 10 : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Şuan yapmam mümkün değil. Arkadaşımın laptopuydu. Hafta içi müsait olunca tekrar bu rehberi deneyeceğim.

Fark etmez. Nasıl isterseniz. İkisi için de yapın bence.

120'de sıkıntı olmuyor ama 960'da mavi ekran veriyor. Tekrar başlatınca herhangi bir sıkıntı olmadan kullanmaya devam edebiliyorum. Zaten dün 960 testini yapmamıştım bu yüzden 1 gün boyunca 960da mavi ekran verip 120de hata vermeyen ayarlarla kullanmış bulundum. Mavi ekranı görmezden gelip önceki ayarlarla kullanmamın herhangi bir zararı olur mu? Bir de her seferinde Throttlestop'u acmalı mıyım ayarlarım kayıtlı ama Throttlestop başlangıcta otomatik acılmıyor o yüzden ben kendim acıyorum .

98 dereceye kadar çıkan işlemcim artık Max 80 dereceleri görüyor teşekkürler.

Her durumda sistem stabil değildir. Karar sizin. Bir zararı yoktur ama mavi ekran almanızın da. Yani 120M de hata vermeyen ve 960M de hata veren şekilde kullanabilirsiniz. Sonuçta dediğimiz gibi bir zarara yol açmıyor.

ThrottleStop'u kendiniz sistemi açtıktan sonra açmanızı öneriyorum çünkü kritik bir değişiklik yaptığınızda sistem mavi ekran döngüsüne yada kilitlenme döngüsüne girebilir. Kendiniz açsanız bence daha iyi olur. Ayarlarınız artık oturdu ve en optimum, hatasız ayarı bulduysanız otomatik açılacak şekilde de ayarlayabilirsiniz.
98 dereceye kadar çıkan işlemcim artık Max 80 dereceleri görüyor teşekkürler.
Rica ederim.

Anladım, teşekkürler. Son bir sorum olacak fivr sekmesinde offset Voltage'ın altındaki range nedir? İzlediğim bazı videolarda 125 olarak ayarlıyorlar.

Anladım, teşekkürler. Son bir sorum olacak fivr sekmesinde offset Voltage'ın altındaki range nedir? İzlediğim bazı videolarda 125 olarak ayarlıyorlar.
Offset Voltage aralığı ya. Önemli dğeil. 125 Range ile en fazla -125 - +125 Offset Voltage aralığını kullanabilirken; 250mV'de -250 - +250 aralığını kullanabilirsiniz.

Ben az önce bu değerleri denedim ve teste soktum fakat bir sorun olursa diye bu değerleri yaptıktan sonra "do not Save voltages" seçeneğini işaretledim. Yaptığım test geçersiz mi oluyor? (Karışık anlatmış olabilirim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…