Rehber ThrottleStop ile undervolt

Arka planda oyun açıkken böyle mesela, sadece core voltage offseti arttırdım belki ondandır diye ama nafile tabi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    60 KB · Görüntüleme: 68
Bilgisayarı açtığımda önceden ThrottleStop yaptığım ayarlar silinmiş oluyor bunun nedeni nedir? Ayarları yaptıktan sonra sağ alttaki "apply" butonuna basıyorum ardından "ok" butonuna basıyorum.

ThrottleStop ayarlari ThrottleStop.ini dosyasinda tutuluyor. Bu dosya zarar gormedigi veya yer degistirmedigi surece ayarlarinizin kaydolmasi gerekli.

ThrottleStop ile undervolt yaptım ve bilgisayar açıldığında direk açılması için uyarladım. Fakat güç seçeneklerinden yüksek performans açıkken yaptığım için bilgisayarı güç tasarrufuna geçirdiğimde direk mavi ekran veriyor. Tekrar açıldığında güç tasarrufuna geçmiş oluyor. Tam tersini yapmak istediğimde de aynısı oluyor. Bunun bir çözümü var mı? PC'yi hep yüksek performansta tutmak sıkıntı yaratır mı?

i5 9300H işlemciye uyguladım.
Core -150MV.
Cache -124MV.
PL2 hatası alıyorum yükte 50W'a kadar çıkıyor, dediklerinizi uyguladım fakat PL2(sarı) söndüremedim bir problem olur mu? Performans kaybı yaşar mıyım?

@retiredtechnpt yardımcı olabilir misin rica etsem 9300h için performans kaybı az olacak undervoltu nasıl uygulayabilirim? birde bu pl2 yanıyor açtığım gibi uygulamayı

Normal bir durum hocam. Normalde 4 core bir Coffe Lake islemci core basi ~~20 watt'a kadar cekebiliyor, yani 60 watt'in altindaki her degerde teorik olarak PL2 yanabilir. Intelin kendi sitesine bakmaniz gerekli.

i5 9300H islemcisi icin uzun sureli kullanimda PL2 degeri 45 watt olarak belirlenmis: Intel® Core™ i5-9300H Processor (8M Cache, up to 4.10 GHz) Product Specifications
Kisa sureli (1-2 dakikadan az) yuklerde 45 watt'tan daha yuksek degerler gorebilirsiniz.
Ozetle 40-45 watt arasinda yuk altinda guc kullaniminiz var ise islemci olmasi gerektigi gibi calisiyor demektir.
(Laptop ureticiniz bu ayarlari degistirebilir. Birebir kiyaslamak dogru olmaz. Genel durumu anlamaya calisin.)
(Performans konusunda da kullandiginiz programlari iceren kisisel benchmarklar yapmanizi oneririm.)

@retiredtechnpt hocam peki cinebench r23te 5430 puan almam normal mi ? şuan sizin performans ayarlarınızı kullanıyorum sadece işlemci agresifliği biraz daha düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…