Rehber ThrottleStop ile undervolt

Hocam ben de undervolt yapmaya çalıştım aynı özelliklerde hatta aynı bilgisayar olmasına rağmen onun kullandığı değerleri ben kullandığımda mavi ekran veriyor. Onun değerinden kademe kademe azalttığımda ilk başta ekran bir gidiyor bir geliyor bu döngü bilgisayarı açıp kapasam bile aynı şekilde kalıyordu. Zar zor uygulamayı açıp kapatınca düzeldi. Biraz daha azalttım bu sefer ekranda değişik çizgiler gidip geliyordu. İyi sinyal alamayan televizyon gibi oluyordu. Biraz daha azalttım bu sefer de hiç farketmedi hemen hemen. Sadece voltaj ayarı ve speed shift kısmını 64 yaptım. Neden böyle olmuş olabilir?

Bir diğer sorum ise hocam bu şekilde 4-5 defa mavi ekran, ekranda değişik hareketli çizgiler oluşması ve ekranın durmadan gidip gelmesi gibi hatalar aldım. Bu hatalar herhangi bir zarar vermiş olabilir mi bilgisayarıma ? Şimdiden teşekkürler.

@DarkPoweR07
Donanima zarar veremez fakat HDD/SSD'de kurulu herhangi bir programa verebilir(Windows dosyalari, kurulu oyunlar, kisisel dosyalar vs.)
Windowsa temiz format atarsaniz bir sorun kalmaz.

Konunun sonundaki hatalardan ve olasi tehlikelerden bahseden kismi okumanizi oneririm:
"Fazla yapıldı ise en kötü ihtimalde Windows'un açılmaması. Kısaca diskte bulunan 3-5 bitlik verinin rastgele değişmesi."

Hocam şuan bir sorun yok gibi. Windows da açılıyor. Sizce format atmama gerek var mı peki?
Yani demek istediğim şuan sorun çıkarmıyorsa bile atmama gerek var mıdır?

Cihaz özellikleri nedir dostum? Ve hangi değerleri uyguladınız?

Acer Nitro 5 515-54 1660 Ti i5 9300H Single Channel 16 GB RAM undervolt ayarları -140 daydı.
Dual channel yaptıktan sonra ve termal macun değiştirdikten sonra paylaşıcam değerleri

Acer Nitro 5 515-54 1660 Ti i5 9300H Single Channel 16 GB RAM undervolt ayarları -140 daydı.
Dual channel yaptıktan sonra ve termal macun değiştirdikten sonra paylaşıcam değerleri
bende de iki cihaz var biri i7 10750h ona gerek duymadım sanırım olmuyorda zaten, diğeride i5 9300h 1650 (2020) 16 gb dual channel termal yeni core -1000mvde şu an arkadaşın performans ayarlarını kullanıyorum
bir sorum daha olacak intel gpuya da uyguluyor musun ?

Uyguladığım ayarlar bunlardır.
Dual Channel yaptıktan sonra ve termal macunu değiştirdikten sonra yeniden bilgilendireceğim sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…