Rehber ThrottleStop ile undervolt

Yapılan ayarları geri nasıl alabilirim?
2.50 GHZ işlemci şuan 1.50 GHZ düzeltmenin yani eski ayarlara nasıl getirebilirim?

@353072 Eger Throttle stop uygulamasini Windows ayarlarindan ozel olarak baslangicta acilmaya ayarlamadiysaniz cihazi tamamen kapatip acinca ayarlar gider.
Eger baslangicta aciliyor ise uygulamayi silin ve cihazi yeniden baslatin.
Baya uğraştım ama eski haline gelmeyince format atmak zorunda kaldım.

Keşke şu FIVR ayarı İ7-2670QM'de de olsa. İşlemci boşta bile 50-55 derece arası çalışıyor. Voltajını azaltabilsem her şey çözülecek ama Sandy-Bridge olduğu için voltaj azaltmak mümkün değil işte.

Hocam speed shift epp nedir ? Yabancı rehberlerde bu değer 0, 23 veya 125 yapanlar var. En ideali 255 mi ?

@retiredtechnpt hocam Lenovo L340 Laptopa ThrottleStop ile -70mv cache -115mv Core undervolt yaptım frekansı 3.2 GHz'e sabitledim şu an en ağır oyunda ortalama 75 derece civarında çalışıyor bunda bir problem yok

Ama sormak istediğim bir şey var;

Ben ilk denediğimde cache ile Core voltajını mümkün olduğunca yakın tutmaya çalıştım ve -100mv cache -110mv Core undervolt yaptığımda yarım saatlik oynayış sonrası mavi ekran aldım

Şu anda ise Core voltajı 5mv daha düşük olmasına rağmen gayet stabil ve hatasız çalışıyor lakin cache voltajı ilk denediğim değerden daha yüksek.

Merak ettiğim şeyler UV yaparken toplam UV'nin ne kadar olduğu önemli mi yani ilk değerlerde toplam UV -210 mV oluyor yarım saatlik oyun sonucunda mavi ekran veriyor ise bu Core'ya da cache in ne kadar undervoltladığı fark etmeksizin toplam -210mv olduğundaki hata verme durumu ile eşit mi oluyor?
(Umarım kendimi ifade edebilmişimdir cümleler biraz karıştı farkındayım.)

2.sorum ise emin değilim ama sanırım Core voltajı cache voltajına göre sıcaklığı daha çok etkiliyor -110 Core -100 cache ile -115 Core -70 cache arasında pek bir sıcaklık farkı göremedim bunun nedeni başta dediğim gibi Core'un cache e göre sıcaklığı daha çok etkilemesi mi yoksa bir önemi yok mu?

Bir de dediğim gibi şu an -70 cache -115 Core ile gayet stabil değerler alıyorum denediğim tüm değerler arasında en son hata almadan denk getirebildiğim değerler bunlardı. Önerebileceğiniz bir değer var mı mesela cache voltajını şöyle yap Core voltajını şöyle yap sıcaklık değerlerin düşer dediğin?

Şimdiden teşekkür ederim.

FPS drop yediğiniz için mi bu ayarları yaptınız?

FPS düşmesi yediğiniz için mi bu ayarları yaptınız?

Turbo Boost kapalı yani sabit 2.4 GHz'de oynuyordum sıcaklıklar daha düşük olduğu için ama Turbo Boost açık yani 4GHz'de oynadığımda sürekli FPS drop yiyordum sıcaklıklar yüzünden.

Yani hem FPS drop hem de sıcaklık yüzünden diyebilirim.

Core da bile edp other var ben bunu nasıl çözebilirim. (oyunlarda çok fazla fps drop olamaya başladı.Mesela valorant da oyun 150 fps filanken aniden düşüyo)

Dosya Ekleri

• resim_2021-03-25_045016.png
    237,2 KB · Görüntüleme: 72
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…