Rehber ThrottleStop ile undervolt

Throttle güzel bir program ama maalesef otomatik başlama sorunu var. Startup:shell dosyasının içine atmama rağmen ve görev yöneticisinden görev atamama rağmen otomatik başlamıyor. Bilgisayarı her açtığımda kendim çitf tıkla başlatmak zorunda kalıyorum.

Core da bile edp other var ben bunu nasıl çözebilirim? (oyunlarda çok fazla FPS düşmesi olamaya başladı. Mesela Valorant da oyun 150 FPS falanken aniden düşüyor)

Aynı sorunu Acer Nitro 5 i58300h 1050 Ti laptopumda yaşıyorum. İşlemci aşırı ısınınca, frekansı aşırı düşürüyor ve FPS düşmesi'a sebep oluyor

Bunun GPU için olanı var mı? Varsa kaç mv undervolt yapılmalı? Intel Pentium 5405U içindeki UHD Graphics 610'a yapacaktım, işlemciye 92,4 mv undervolt yaparak başarıya uğraştım ve GPU içinde yapmak istedim. @retiredtechnpt

Hocam olsun siz yine de ne kadar yapılacağını söyleyin. Denerim ben.
@InternetciMen
Hocam bir onceki mesajimda ilgili konun linkini paylasmistim: Link
Ozetler sag taraftaki duzlugun uzunlugunu arttiriyoruz ve bunu yaparken de eğimi çok dik tutmaya ozen gosteriyoruz. Kesin bir deger maalesef soylemek zor.

Aynı sorunu Acer Nitro 5 i58300h 1050 Ti laptopumda yaşıyorum. İşlemci aşırı ısınınca, frekansı aşırı düşürüyor ve FPS düşmesi'a sebep oluyor.

Bende Acer Nitro 5 i5 9300h Gtx 1650 kullanıyorum. Undervolt yaptıktan sonra oyunlarda 75i geçmemeye başladı hatta çoğu zaman 60-55 arasında geziyor ama nedense FPS düşmesi oluyor. Valorant da falan kontrol ettim genelde GPU kullanımı aniden düşüyor (Valorant da oyun ekran kartını çok kullanmıyor zaten maksimum yüzde 50 oluyor genelde 30-40 arası geziniyor). Garip bir şekilde video falan izlerken de arada nadir de olsa takılmalar oluyor bugün ya da yarın format atacağım belki temiz bir kurulum iyi gelir.

Formatla düzeleceğini sanmıyorum hocam garantiye gödereceğim fakat başka bilgisayarım olmadığı için gönderemiyorum. Acer'le laptoplarda FPS düşmesi problemi var sanırım yabancı kaynaklarda da çok gördüm Acer FPS düşmesi sorununu hala çözüm bulabilmiş değilim ilk aldığımda sıfırken bile FPS düşmesi yiyordum sanırım ısı kaynaklı oluyor belki de adaptörde sorun var bilemiyorum.

Hocam benim speed shiftin kutusu tikli değil ve karşısında 1-255 yazıyor. Bunu değiştirmeli miyim yoksa kalsın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…