Rehber ThrottleStop ile undervolt

Hocam Cache undervolt yaptıktan sonra core undervolt gerek var mı?

@ocaksondurur Hocam undervolt destegi Haswell ve sonrasindaki mobil islemcilere geldi diye biliyorum. Islemciniz Ivy Bridge ailesine ait. Yani maalesef undervolt yapamazsiniz.

@296822 Evet var hocam. Hatta asil fark Core undervolt sonucunda olusur.
Hocam çok teşekkürler. 10.Nesil' de böyle mi? Ayrıca her kapanış/açılışta gidiyormuş bunu nasıl engelleriz? Yani her açılışta açılmasını istiyorum.

Windows Task Scheduler uzerinden ayarlamaniz gerekli. Bu rehberi takip edin.

Hocam selamlar Monster Abra A5 15.1 cihazımı bir önceki i5-9300H rehberinizden yararlanarak undervolt yapmıştım ve aylarca kullandım. Cinebench R20'de 2150 puan bile almıştım. Cihazı termal mavun, fanlar ve BIOS güncellemesi için servise gönderdim geldiğinde temiz formatlayıp yine undervolt yapıp sorunsuz kullanmaya devam ettim ama son birkaç gündür cihaz eski performansı vermiyor. Cinebench puanı 1600'lere kadar düştü. Stok hali bile daha yüksek i5-9300H'ın. ThrottleStop'un testine veya herhangi bir stres testine başladığım saniye cihaz 45 50W güç çekip 0, 91 ila 0, 97 Volt arasında 97 derecelerde geziyor. Son birkaç gündür olan bir sorun defalarca format attım XTU kullandım ThrottleStop'u sıfırladım ama çare bulamadım aklınızda bir çözüm var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…