Rehber ThrottleStop ile undervolt

Hocam nasıl temiz kurulum yapabilirim. Açıkçası pek bilgili değil biraz araştırdım ama birşey bulamadım

Fazla undervolt yaptığım için bu sorun oluyormuş şuan çözüldü. Ayarlarımı 10mV geriye aldım.

@Captain99 Hocam bu rehberi takip edebilirsiniz Freedos dedigine bakmayin. Birebir takip ederseniz Windows Kurulu bilgisayara da format atabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam cachei 180e kadar düşürmüştüm. Bende lenovo ideapad i7 9750h olan işlemci vardı. Sonra fabrika ayarlarına döndürdüm pcyi. Aslında herhangi bir sıkıntı yoktu. Açıkçası bu işlerden anlamıyorum ve bilen birisine format attırmak istiyorum ama malum corona durumu var. Sizce herhangi bir sıkıntı oluşmuş mudur? Pcyi rahatlıkla kullanıyorum(sağ tık ana ekranda geç çalışıyor). Oyunlarda da test ettim herhangi bir sıkıntı yoktu ama herhalde pcye fazla yüklenince böyle bir sorun geldi. Programı sonra da açabilmiştim.

Herkese anlattığım fakat kimsenin uğraşmak istemediği. Uğraştığında, uğraştığına değecek bir program. Laptopumda oyun oynamamamı sağlayan program.

@retiredtechnpt öncelikle bu denli bir rehber hazırladığınız için teşekkür ederim. Benim size bir sorum olacaktı Dell G315 3590 i5 9300H işlemciye undervolt yaparken prochot değerimin direk 100C ile ifade edildiğini ve benim müdahaleme kapalı olduğunu gözlemledim bunu nasıl aktif edebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-09-10 223323.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 64
BD PROCOHOT xyz°C : Islemci xyz °C'ye gelirse yanmasin diye islemciyi yavaslatan bir ayar.
Yani aktif olmasi (tik ya da grayed out) iyi bir sey. Ayrica bir sekilde devre disi biraksaniz dahi intel islemcide hardware olarak bu sicaklik korumalari var. Yani gene 100°C 'de, hadi olmadi 102 °C'de islemci kendini kapatacak.
Kendi tecrubeme gelirsek. O ayarin ise yaradigi 'modern' islemci gormedim. Bende tikler calisiyor olmasina ragmen islemci 95 °C gelince yavasliyor. Yani ThrottleStop ile aktif etseniz dahi %90 bendeki gibi calismayacak. Ayarlar konusunda ciddi iseniz MOD BIOS tek care gibi gorunuyor.
Son olarak ayarin calismamasi iyi bir sey. Yanlislikla kapali unutup islemciyi 110+°C getirmek istemeyiz.

@retiredtechnpt dediğim gibi işlemcim i5 9300H bilgisayarim Dell G3 3590 sizden ricam "ThrottleStop.ini" dosyanızı paylaşabilir misiniz? Sanırım Dell BIOS güncellemesi ile undergorund önüne geçmiş ya da ben beceremiyorum.

@Silinen üye hocam yanlış hatırlamıyorsam sizde Dell G3 3590'dı. Özellikle sizden "ThrottleStop.ini" alabilirsem çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…