Hocam herkes tabii ki farklı bir şey söyleyecek. Herkes kendince doğru bildiğini söylüyor. Herkesi dinleyip kendiniz için doğru olana karar verecek olan yine sizsiniz.
Şimdi ben de i5-12450H için under volt (UV) yapılamadığını öğrenmiş oldum. Önceden size söylediğim şeylerin bir faydası olmayacak demek ki. Ben kendi işlemcime UV yaparak sıcaklıkları düşürüp stabil bir performans almayı başarmıştım.
Eğer sıcaklıkları düşürmek istiyorsanız
@Merdt hocamın dediği gibi Disable Turbo yapmak işe yarayabilir.
Eğer sıcaklıktan ötürü mavi ekran hatası alıp sistemin kendini kapatması gibi bir sorunla karşılaşmıyorsanız muhtemelen Disable Turbo yapmanıza gerek yoktur. Yine de denemeden bilemeyiz. Yaptıktan sonra deneyin hangisi daha iyi performans veriyorsa o şekilde devam edersiniz.
TPL arttırmak sıcaklıkları düşürmez aksine arttırır. Ben olsam TPL ile hiç uğraşmazdım.
Son olarak sanırım şunu söyleyebilirim. Eğer yakın zamanda bilgisayarı temizleyip termal macun değiştirmediyseniz bu da cihazın çok ısınmasının sebeplerinden olabilir. Yapmadıysanız fanları temizleyip termal macun değişimi yapıp tekrar sıcaklıkları kontrol edin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.