ThrottleStop işe yaramıyor mu?

Hocam herkes farklı birşey söylüyor biri diyor ki bileşenlere zarar verir çok yüksek değerler diyor başkası da tam tersini diyor kime neden inanacağım anlayamadım. Performans konusunda hiç sıkıntı yok ama CPU 100 e sabitleniyor düşerse sadece 95-100 arasında oluyor.

Hocam herkes tabii ki farklı bir şey söyleyecek. Herkes kendince doğru bildiğini söylüyor. Herkesi dinleyip kendiniz için doğru olana karar verecek olan yine sizsiniz.

Şimdi ben de i5-12450H için under volt (UV) yapılamadığını öğrenmiş oldum. Önceden size söylediğim şeylerin bir faydası olmayacak demek ki. Ben kendi işlemcime UV yaparak sıcaklıkları düşürüp stabil bir performans almayı başarmıştım.
Eğer sıcaklıkları düşürmek istiyorsanız @Merdt hocamın dediği gibi Disable Turbo yapmak işe yarayabilir.
Eğer sıcaklıktan ötürü mavi ekran hatası alıp sistemin kendini kapatması gibi bir sorunla karşılaşmıyorsanız muhtemelen Disable Turbo yapmanıza gerek yoktur. Yine de denemeden bilemeyiz. Yaptıktan sonra deneyin hangisi daha iyi performans veriyorsa o şekilde devam edersiniz.

Değerleri değiştirdim 30 30 yerine 45 45 yaptım.

TPL arttırmak sıcaklıkları düşürmez aksine arttırır. Ben olsam TPL ile hiç uğraşmazdım.

Son olarak sanırım şunu söyleyebilirim. Eğer yakın zamanda bilgisayarı temizleyip termal macun değiştirmediyseniz bu da cihazın çok ısınmasının sebeplerinden olabilir. Yapmadıysanız fanları temizleyip termal macun değişimi yapıp tekrar sıcaklıkları kontrol edin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Önerileriniz için teşekkürler hocam. Peki bu ThrottleStop yazılımını/uygulamasını kapatmak için silmem mi gerek yoksa Turn On, Turn Off yerinden kapatsam yeterli mi?

@wherwismymnd turn on / off pek bir işe yaramıyor diye biliyorum yeni işlemciler için. Uygulamayı bilgisayar yeniden başladıktan sonra açmamanız yeterli. Veya ayarları varsayılan olarak ayarlayın. Bunun için değişiklik yapmadığınız bir profile geçebilirsiniz. Silmek de bir çözüm tabii ki.

Termal bakımları yapılmadan kısmak tek başına yetmez hocam.

Hocam %temp% ile silerken orada silinir mi yoksa dosyalara gireyim sileyim sonra çöp kutusundan mı sileyim?

Hocam %temp% ile silerken orada silinir mi yoksa dosyalara gireyim sileyim sonra çöp kutusundan mı sileyim?

Geç gördüm biraz kusura bakmayın. Muhtemelen çözmüşsünüzdür ama yine de cevapsız kalmasın istedim.

%Temp% silmenin yeterli olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…