ThrottleStop kullanımı nasıl olur?

YunusSah

Decapat
Daha fazla  
@erengore hocam merhaba, işlemcimin sıcaklığı çok yüksek termal macunu daha yeni sürdüm Thermal Grizzly Kryonaut etkisi oldu boşta normalde 55 derece civarlarındaydı şu an 38 40 derecede geziyor ama oyunlarda hala aynı. ThrottleStop kullan dediler forumlarda seni gördüm bilgilisin sanırım.

Ekran görüntüsü 2024-10-13 035950.png

1729250714007.png

@erengore hangi ayarları yapmalıyım anlatırsanız çok sevinirim

Son düzenleme:
@erengore hocam merhaba, işlemcimin sıcaklığı çok yüksek termal macunu daha yeni sürdüm Thermal Grizzly Kryonaut etkisi oldu boşta normalde 55 derece civarlarındaydı şu an 38 40 derecede geziyor ama oyunlarda hala aynı. ThrottleStop kullan dediler forumlarda seni gördüm bilgilisin sanırım.

Eki Görüntüle 2331961

Eki Görüntüle 2331962

@erengore hangi ayarları yapmalıyım anlatırsanız çok sevinirim?

En ideal watt değerini kendiniz bulacaksınız. Örneğin 65 sonra 60 sonra 55 gibi. FPS aynı kalırken işlemci sıcaklığı düştüğünde o ideal değerdir. Her oyun için bu değerler değişecektir.

Disable turbo seçeneğini seçtikten sonra set multiplier kısmını ideal olan 23-24 civarına getirin.

Eki Görüntüle 2331961

Eki Görüntüle 2331962

@erengore hangi ayarları yapmalıyım anlatırsanız çok sevinirim?
O CPU UV'siz kullanılmaz. İlk Undervoltage yapın. Eğer cihazınız Watt yönetiminde iyi değilse şayet 65W güç limiti koymayı düşünebilirsiniz.

UV'siz güç limiti koymayın mantıklı bir fikir olmaz UV yapabiliyorken.

Disable Turbo seçeneğini seçtikten sonra set multiplier kısmını ideal olan 23-24 civarına getirin.

Disable Turbo seçeneğini aktif edersem oyunda aldığım FPS düşmez mi?

O CPU UV'siz kullanılmaz. İlk Undervoltage yapın. Eğer cihazınız Watt yönetiminde iyi değilse şayet 65W güç limiti koymayı düşünebilirsiniz.

UV'siz güç limiti koymayın mantıklı bir fikir olmaz UV yapabiliyorken.
1729252545129.png

nereye kadar getireyim

İşlemcin zaten güçlü turbo açmana gerek yok set multiplier kısmı ile turboyu kapatırsan laptop daha az ısınacaktır. 23-24 yerine 27 ye getirirsin (sanırım max o idi bilmiyorum son hali ne) .

Turboyu açmana pek gerek yok

Disable Turbo seçeneğini aktif edersem oyunda aldığım FPS düşmez mi?

Eki Görüntüle 2331972
nereye kadar getireyim
İdeal değer her CPU'da değişir. -140 deneyebilirsiniz. Turbo kapatmayın bu arada.

İşlemcin zaten güçlü turbo açmana gerek yok set multiplier kısmı ile turboyu kapatırsan laptop daha az ısınacaktır. 23-24 yerine 27 ye getirirsin (sanırım max o idi bilmiyorum son hali ne) .

Turboyu açmana pek gerek yok
Turbo azaltırsa frekans düşer, çekirdek sayısı fazla olması oyun performansını şiddetli etkilemez. Frekans ve L3 önemli. Frekansı öyle kıs LoL'de bile 180FPS'i geçmez.

İdeal değer her CPU'da değişir. -140 deneyebilirsiniz. Turbo kapatmayın bu arada.

Turbo azaltırsa frekans düşer, çekirdek sayısı fazla olması oyun performansını şiddetli etkilemez. Frekans ve L3 önemli. Frekansı öyle kıs LoL'de bile 180FPS'i geçmez.
1729253157734.png

sonuç bu

1729253279000.png

@erengore cinebench sırasındaki değerler 16k puan verdi max fan gücünde

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı