Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

UV ayarları -100mv olduğu zaman düzeliyor hocam.
Voltaj regülatörün düşük gerilim uygulamakta sorun yaşıyor olabilir. Kronik bir VR sorununuz var. Bu bahsettiğiniz durum Anormal kaçıyor.

Bir şey deneyelim mi?
Offset Voltage'in üstünde Voltage yazıyor. Default yazıyor. Onu azıcık arttıra arttıra dener misiniz?

Hocam ben rehberi daha yeni gördüm. İleride laptopumda sıkıntı olursa kullanırım. Çok detaylı ama anlatımınız güzel olmuş elinize sağlık.

Hocam ben rehberi daha yeni gördüm. İleride laptopumda sıkıntı olursa kullanırım. Çok detaylı ama anlatımınız güzel olmuş elinize sağlık.
Daha yeni bir rehberim daha mevcut. Bu biraz eski ve minik bir bilgi yanlışı içeriyor. Konu mesajları arasında düzeltme yaptım da orada yansımadı maalesef.

Denedim fakat sonuç alamadım, çok da umursamıyorum zaten.
100MV Undervolt ile Intel Core i5 8265U stabil şekilde kullanıyorum.

Kullandığım ayarlar ile oyunlarda 2500MHz CPU frekansların da sıkıntısız oynuyorum. Termal Throttle olmasaydı tam performans alırdım fakat bu bile yetiyor. @erengore yaptığım ayarlar haricinde her hangi bir öneriniz var mıdır?

Bilgisayarı yeniden başlatmadan bütün ayarları sıfırlamanın yolu var mı? Ben turboyu kapatmak için kullanıyorum. Onun dışında profil oluşturmadım.?

@erengore selam, konunuz için öncelikle teşekkür ederim. Bir sorum olacak limits kısmında ekte gösterdiğim sarı değerler çıkıyor. Bunlar ciddi bir sorun mu, bunları nasıl çözebilirim? Ayrıca bench yaptığımda işlemci 3.5GHz ile çalışıyor normalde daha yüksek frekanslarda çalışıyor bu bench için normal mi? Yapmam gereken bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• hwinfo.PNG
    8 KB · Görüntüleme: 68
  • ThrottleStop.PNG
    19,4 KB · Görüntüleme: 75
  • bench.PNG
    187,5 KB · Görüntüleme: 70
İşlemcin Thermal sebepten yani ısınmadan dolayı yavaşlıyor. RİNG ise PL2 sebebiyle Core ve Cache bağlantısı yüzünden ikisi de birlikte yavaşlıyor. Ciddi sorunlar değildir. Ama giderilebilir diye düşünüyorum.

Bench testinde Thermal yemesini ben şahsen pek beklemezdim 9300H için. Macun yenilesen iyi olur.

FIVR ve TPL sekmelerinizin ekran görüntüsünü atın.

@erengore merhaba sanırım benim PL2 throttle sorunum var yük altında devamlı kırmızı yük altında değilken bazen kırmızı oluyor ve ilk başta ayarları yapmadan önce edp other sarıları yoktu ama şimdi geldi fakat kırmızı olmuyorlar. Bunu çözmek için ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…