Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

set multiplier değişmiyor arttıramıyorum düşüremiyorumda işlemciyi sabitlemek istiyorum ama olmuyor

Hocalarım, Throttlestop'ta sadece belirli programlar açık olduğunda (mesela oyunlar) Speed Shift'in 0 olarak ayarlanmasını, diğer durumlarda ise 100-120 veya istediğimiz değer neyse onda ayarlanmasını nasıl sağlarız? İşlemcim daima maksimum frekansta çalışıyor.

Hocam bende MSI GP63 laptop var i7 8750H'lı. İşlemci %100 kullanımda 30 saniye boyunca 60-65 W çekiyor daha sonra kendini 45W ya düşürüyor. Bunu nasıl çözebilirim? HWiNFO64 limit sebeplerini attım.

Dosya Ekleri

• limit reasons.png
    62,8 KB · Görüntüleme: 61
@erengore bir şey sormak istiyorum program ile alakalı. PC kapattığımızda ayarlarında sıfırlandığını söylemişsiniz ama ne olur ne olmaz sormak istiyorum. Bu program sistemde de bir yere kuruluyor mu yoksa her şey exe dosyasının içinde mi? Programı silmek istiyorum ama herhangi bir dosya konumunu bulamadım exe dosyası hariç. Exe dosyasını sildiğimde programa ait her şey silinmiş olur mu? Zaten bilgisayara kapattığımda ayarlar varsayılana dönüyormuş. Programı silmek istiyorum da kökünden silmek için soruyorum.

Hocam HP Omen17-CK001NT model cihazımda 16 GB 165W RTX 3080 i7 11800H işlemci 32 GB RAM var. Fan temizliği ve macun yenileme işlemlerini de daha 4 gün önce yaptırdım. En basit oyunda düşük ayarlarda bile aşırı can sıkıcı bir donma-kasma yaşıyorum. Afterburner ile baktığımda ise thermal throttle yaşadığımı fark ettim. TS uygulaması üzerinden Turbo Boost'u kapattığımda sorun büyük oranda çözülüyor fakat yine hem arada oluyor hem de FPS değerlerim çok büyük oranda düşüyor. Undervolting yapmama rağmen de buna çözüm bulamadım. Undervoltingi HP'nin kendi uygulaması Omen Gaming Hub Intelligent Undervolting üzerinden yaptım sonuçları da aşağıda böyle görünüyor. Sizce bu sorun için daha ne yapabilirim? Teşekkürler rehberiniz için.

Dosya Ekleri

• IMG-20230721-WA0010.jpg
    26,6 KB · Görüntüleme: 44
-65 hiçbir işe yaramaz. -120 ve üstüne zorlayın ama eğer Afterburner da öyle görüntülüyorsanız o işlemcinin değil ekran kartının. Özetle cihazda ciddi bir ısınma sorunu var diye görüyorum çünkü ekran kartı bile Throttle altında.

Yapmanız gereken güzel bir macun alıp onu güzelce sürmek. Kullandığınız macun veya uygulanışı sorunlu olmalı.

Hocam TS üzerinden undervolt yapınca 80 üstünde mavi ekran alıyorum yardımcı olursanız HP üzerinden değil de TS üzerinden undervoltu yapabilir miyiz? Daha yeni servise yaptırdım fan macun temizliğini garantili cihaz tekrar mı göndermem gerekiyor.

TS'de de aynı yöntem ki. Offset Voltage ile kendiniz düşüreceksiniz. -80'de yiyorsanız ama yine yersiniz. Bu silikon kalitesiyle alakalı bir şey.

Ben servisle tekrar görüşeyim hocam o zaman teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

Hocam TS benchmark testinde sonuç değerin yüksek olması mı düşük olması mı iyi söyleyebilir misiniz peki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…