Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

Hocam her yerde araştırdım fakat bulamadım veya ben yapamıyorum. Bende i5 8265U işlemci var. Temel hızı 1.60 GHz. Oyun oynarken yüksek performansa alıyorum 3.80 GHz de çalışıyor fakat ısındığı için 5dk sonra temel hızına yani 1.60 GHz geri sabitleniyor. Ben bu uygulamadan işlemci hızını 2.30 GHz'e falan sabitleyemez miyim? Hem performans kaybı olmasın hem de çok ısınmasın.

Yapabilirsiniz. Turbo çarpanları 23'e alın.

Dosya Ekleri

• 20240105_211627.jpg
    194,1 KB · Görüntüleme: 72
  • 20240105_220352.jpg
    458,4 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Çarpan eski haline geliyor derken? Hangi çarpana geri dönüyor?

Oraya 23 değerini girdikten sonra GHz sabitleniyor ama 3 dk sonra tekrar 1.60 GHz'lerde dolaşıyordu. Güç seçeneklerinden islemci güç yönetimdeki değerleri 95 100 yaptım düzeldi sabit 2.29 GHz de çalışıyor. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.

Çarpan eski haline geliyor derken? Hangi çarpana geri dönüyor?

Sizi bir konuda daha rahatsız edeceğim. İşlemciyi 2.09 GHz de çalışıştırıyorum. İşlemcim maximum 71 dereceyi görmüş ama ona rağmen GHz kısıp temel hızına 1.60 GHz'e sabitlemiş. Bunun olmaması için ThrottleStop üzerinden veya başka yöntemle ayarlayamaz mıyım?

Son düzenleme:
Rica ederim.
Limits sekmesini sıfırlayın ve olayın yaşanmasına sebep olan aktiviyeyi yapın. Ardından Limits sekmesini tekrar açın ve ekran görüntüsünü atın.

Rica ederim.

Limits sekmesini sıfırlayın ve olayın yaşanmasına sebep olan aktiviyeyi yapın. Ardından Limits sekmesini tekrar açın ve ekran görüntüsünü atın.

Limit kısmını sıfırladım ve oyunu açtım. Maximum 72 derece ortalama 67 dereceydi. Tine temel hızına 1.68 GHz'e sabitlemiş.

Dosya Ekleri

• 20240106_222036.jpg
    254,4 KB · Görüntüleme: 60
Başka bir durum söz konusudur. Elimde olsa cihaz anlarım. Belki bir uygulama Turbo kapattırıyor olabilir.

Bu kadar zaman geçmesine rağmen ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. TPL kısmındaki değerleri 80 girince sorun çözüldü. Tekrar çok teşekkürler siz olmadaydınız yapamazdım.

Acer Nitro 5 AN515-58-775T NH.QM0EY.002 i7 12700H RTX 4060'lı pc kullanıyorum. Undervolt ayarları açık değil. nasıl aktif hale getiririm. biosta bir ayar göremedim. çekirdek yalıtım da kapalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…