Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

Hocam @erengore şunlara bakabilir misin acaba Turbo Boost açıkken sıkıntı yaratıyor.

Düzelme var mı?
hocam özelden bir şey yazamiyor muyuz?
telefonu nasıl overclock ederim diye soracaktım, model redmi9t lime kernel atmam gerek sanırım, çünkü cpu managerden düzenlediğimde yaptıgım işlemci frekansları sabit kalmıyor. siz daha iyi anlarsınız

Hocam İ5-7200U işlemcide CPU Core ve Cache Voltage'ı deneyerek -250ye kadar düşürdüm ve hiç error vs. vermedi. Böyle bir şey mümkün mü yoksa yoksa ayarlar uygulanmıyor mu acaba? Ayrıca ayarlar iyi mi bakar mısınız bu TPL bölümünü pek anlamadım yanlış olabilir orası. Şimdiden teşekkürler.
Ayrıca oyun içinde Limits ekranında bunlar yanıyor:

Ayarlar geçerli olmamış zaten, virtualization based Security ayarını kapat.

Şunu da tikle TPL sekmesinden.

@403976 Hocam teşekkürler VBS'yi kapatınca uygulanmaya başladı.
İlk uygulamayı silip yükledim, sıcaklık değerleri max 94 dereceye ulaşıyordu ve THERMAL PL2 EDP OTHER ışıkları sarı yanıyordu.
Sonra sync mmıo'yu açtım uyarıların hiçbiri yanmadı. Ardından UV yaptım aşağıdaki değerlere kadar;
CPU Core -250
CPU cache -120
Intel -100
System agent -40.
Sonrasında test yaptığımda Max 80 derece sıcaklığa ulaştı 14 derecelik düşüş oldu çok iyi bence. cinebench r23 ile yaptığımda ise eskiden 96ya kadar çıkıyordu şimdi 76 Ha birde termal macunu kurumuştur bayadır değişmedi yakında değiştireceğim.

Şu an ayarlar aşağıdaki gibi. Bunlar böyle kalsın mı? daha iyi performans için birşeyler yapılabilir mi ? Tekrardan çok teşekkürler.

Hocam selamlar! Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Bilgili olduğunuzu düşünerek size bir soru soracağım. Ben şu anda bir Gaming laptop kullanıyorum, örneğin CS2'ye giriyorum, oyunu ilk başlattığımda aldığım FPS 120'lerde oluyor fakat yaklaşık bir 5 dakika sonra FPS bir anda 20'lere düşüyor. Sorunu işe yarayacağını düşünüp bu programla çözmeye çalıştım ama sorun tüm oyunlarda devam ediyor. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Bu arada FPS'im düştüğü sırada işlemci GHz'im sabit kalıyor o da 0.8 falan olmuyor

Son düzenleme:
@erengore Öncelikle detaylı rehber için çok teşekkür ederim. Gerçekten emek verilmiş bir rehber. Ben daha önce undervolt hiç yapmadım. YouTube'da şöyle bir videoya denk geldim. Adamın dediklerini harfiyen yaptım fakat 2 kere sistem dondu. Restart atarken CPU overclocking kapattım BIOS'tan tekrar donmaması için. Videodaki ile aynı laptopa sahibim(yeni aldım) ve undervolt yaparak cihazımın biraz daha serin ve sessiz çalışmasını istiyorum. Bu program eşliğinde nasıl bir yol izlemeliyim undervolt yapmak için? Rakamları nasıl belirleyeceğim? Videodaki aynı laptop olsa bile aynı değerlerde video sahibi her şeyi yaparken benim cihazım dondu

Silikon kalitesi her cihazın farklıdır.
Undervoltage ile ilgili başka rehberlerim var. Bakabilirsiniz.

Silikon kalitesi her cihazın farklıdır.
Undervoltage ile ilgili başka rehberlerim var. Bakabilirsiniz.

Söylediğiniz rehbere ulaştım. Değerleri ufak ufak arttırmaya ve test ederek ilerlemeye başladım. O rehberde de bir sorum vardı. CPU P ve E cache var. Bunların değerleri aynımı olması gerekiyor?

Dosya Ekleri

• cpu cache.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 26
Söylediğiniz rehbere ulaştım. Değerleri ufak ufak arttırmaya ve test ederek ilerlemeye başladım. O rehberde de bir sorum vardı. CPU P ve E cache var. Bunların değerleri aynımı olması gerekiyor?
Evet ama çok abartmayın onları. Core daha önemli o CPU'larda. Core değeri HX'lerde çok arttırılabiliyor ve çok güzel soğutulabiliyor. Core değeri ile asıl soğutma gerçekleşiyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…