Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

Evet ama çok abartmayın onları. Core daha önemli o CPU'larda. Core değeri HX'lerde çok arttırılabiliyor ve çok güzel soğutulabiliyor. Core değeri ile asıl soğutma gerçekleşiyor yani.

13900HX var bende. Lenovo Legion Pro 7 RTX 4090 olan model. Boşta 56-58 derecede geziyor işlemci. -125 yapmıştım Core değerini. Test ederek biraz daha arttırmayı deneyeyim bakalım. -160 da donuyordu sistem boşta iken

13900HX var bende. Lenovo Legion Pro 7 RTX 4090 olan model. Boşta 56-58 derecede geziyor işlemci. -125 yapmıştım Core değerini. Test ederek biraz daha arttırmayı deneyeyim bakalım. -160 da donuyordu sistem boşta iken
CPU VR ayarlarına gidin BIOS'ta. AC/DC LoadLine Arttırın.

CPU VR ayarlarına gidin BIOS'ta. AC/DC LoadLine Arttırın.

VR dediğiniz bu iki ayar var BIOS'ta. Şimdi baktım fakat dediğiniz gibi bir ayar bulamadım. BIOS'ta advance diye bir sekme var gizli. Onu açmak için araştırdım ama bulamadım. Denediğim kombinasyonlarda işe yaramadı. BIOS versiyonu 42WW

Evet ama çok abartmayın onları. Core daha önemli o CPU'larda. Core değeri HX'lerde çok arttırılabiliyor ve çok güzel soğutulabiliyor. Core değeri ile asıl soğutma gerçekleşiyor yani.
En son yaptığım değerler bu şekilde. Sizce nasıl ?

Dosya Ekleri

• bb709096-ca7d-4388-a8b8-0a09be51c0a4.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Ayarlar güzel.
Advanced menüyü açarsanız AC/DC Loadline ayarını bulursunuz. Gizli bir ayara benziyor.

İşlemciye limit koydum ısınıyor diye sizce ayarlarım stabil mi? @erengore

Dosya Ekleri

• 1720705011091.png
    202,6 KB · Görüntüleme: 74
  • 1720704989153.png
    85,6 KB · Görüntüleme: 67
  • 1720704945524.png
    152,8 KB · Görüntüleme: 82
25W mı koydunuz limiti? O CPU'ya o değer yetmez. Önerim termal çözümler bulmanız bu rezalet performans verir.

Hocam FPS'im düşmedi gibi sıcaklık değerlerim düştü ama siz kaç watt önerirsiniz 25 watt kullansam bir sıkıntı yaratır mı?

Hocam FPS'im düşmedi gibi sıcaklık değerlerim düştü ama siz kaç watt önerirsiniz 25 watt kullansam bir sıkıntı yaratır mı?
Sıkıntı dediğiniz şey performans kaybı olur. Oyunlarınızda performans kaybı yaratmıyorsa öyle kullanın.

3'lü EDP OTHER yiyorsanız PL4'ü arttırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…