Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

Merhaba rehberini okudum ve işlemcide sorun olduğu için araştırmaya başladım. Uzun zamandır çözemediğim işlemci hızı düşmesini belki çözerim umuduyla bir tane oyuna girip oynamaya başladım , bir yandan throttle stop arkada açıktı, işlemci i5 8250u ve tdp'si 15w. İşlemci hızı 3400mhz veya 2800 mhzden 500mhz'e kadar düşüyor. Oyunda (Fury Unleashed ) 9W'ı geçmeyen bir değer kullanıyor ve kırmızı POWER yazısı yanıp sönüyor. Ayrıca GPU ve CPU'da sarı vurgulu pl1 ve EDP OTHER bulunuyordu. Programı birkaç defa sıfırdan açınca bu uyarılar kayboldu senin paylaştığın gibi reason bölümü boş. Yanlızca oyunda kırmızı yazıyla POWER uyarısı veriyor. Sence bu problem laptop adaptöründen mi kaynaklanıyor ? Sorunu çözebilir misin ?
i5 8250u // AMD Radeon 520 // 2x4 2400 mhz
Sıcaklıklar soğutucuyla kullanılmasına rağmen 80i geçmiyor.

Bana oyundayken Limits sekmesi ve TPL sekmesini atın.

Bana oyundayken Limits sekmesi ve TPL sekmesini atın.
Az önce birşey yaptım sizinle paylaşayım. Fotoğrafları atmadan önce belki sorunu anlamanıza yardımcı olur. İşlemciyi 3.4ghz'e saldım POWER sorunu vardı. Disable turbo'yu işaretledim , sorunlar ortadan kalktı ama 1.6ghz'de kullanmak sinir bozucuydu. Tpl>miscellaneous>speedshift>max 20 yaptım 2ghz'de de sorun yoktu ama 3.4ghz olan bir işlemciyi hep böyle kullanmak akıl karı değil. Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Driver diye bir driver var işlemcinin çok ısınmamasını sağlıyor fakat işlemciye giden Watt'ı büyük oranda kısıyor . Reddit'te bir yazıda bu driver'ın soruna neden olduğu yazıyordu bende kaldırdım fakat yine sorunum çözülmedi. Bu driver'ı kaldırınca BD PROCHOT core-gpu-rıng olarak ve pl1 ve pl2 sorunu daha sık olmaya başladı.

Hocam cevabınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• tpl.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 96
  • limit.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:
EC Power Limit sorunu var. Eğer cihazınızın performansla ilgili bir uygulaması varsa oradan performans ayarlayın. Lenovo Vantage gibi. Bu Lenovo'nun. Ayarlamanıza rağmen çözmezse bunu bir şey çözmez. UV yapıp anca etkisini azaltabilirsiniz.

Dell kullandığım için SupportAssist adında bir uygulama var ama performans ayarlanmıyor. Yalnızca sistemi optimize edip gerekli güncellemeleri yapıyor. Sizin dediğiniz EC Power Limit nedir bilmiyorum ama hızı 2 Ghz olarak sabitlediğimde sorun ortadan kalkıyor ,drop olmuyor , Limit Reason'da temiz görünüyor. Bu sorun önceden yoktu, son 1-2 senedir olmaya başladı önceki 4 sene sorunsuz kullandığımı hatırlıyorum. Bu sorun cihazı çok yük altında kullanmaktan mı oluyor ? Bataryası öldüğü için şarjda kullanıyorum. Onun bir etkisi olabilir belki.Cihaz eskitme politikasına mı kurban gitti acaba ?

SupportAssist:

Son düzenleme:
Merhabalar. Kronik HP Victus 16 kullanıyorum ve artık CPU sorunlarından bıktım. Her yolu denedim ama olmadı, EC de var tabii sonuçta. Cinebench skorum diğer laptoplara göre çok düşük. Lenovo laptopa sahip 13700HX kullanan şahıs 24k alırken ben 17k alıyorum. Throttlestop kullanarak çözmeye çalıştım ama pek fayda etmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Max 111w yazmasına bakmayınız. PL2'yi 130w olarak geri düzenledim.

@erengore

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.12.05 - 17.38.37.80.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
@erengore işlemcim ile ilgili yardıma ihitiyacım var hala bu konu ile ilgileniyor musun acaba ?

Hocam ben şimdi uygulamayı sildim limit falan koydum denedim sonra beklediğim gibi reaksiyon alamayınca ayarları sıfırlama yerini bulamayıp uygulamayı direkt sildim ayarlar sıfırlanmış olur mu öyle yapınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…