Rehber ThrottleStop Kullanımı ve Limit Sebepleri

SpeedShift EPP'den bahsediyorsunuz sanırım. Bu işlemci agresifliğidir. Her sistemde de ayarlıdır. Kapalı olduğuna bakmayın. Onu karşılayan bir ayar vardır. FIVR sekmesinde tablonun en altında SpeedShift EPP diye yazar. Kaç yazıyor oradaki sayı?

Şu anda 120 yazıyor ama ayar kapalı. Açık olsa 2 GHz'ı geçmez ama şu an kapalı ve işlemci 3.2 GHz'a kadar çalışıyor, ara ara 2 GHz'a düşüyor (kendince takılıyor bir nevi, yükte de değil).

Şu anda 120 yazıyor ama ayar kapalı. Açık olsa 2 GHz'ı geçmez ama şu an kapalı ve işlemci 3.2 GHz'a kadar çalışıyor, ara ara 2 GHz'a düşüyor (kendince takılıyor bir nevi, yükte de değil).
Bence bu halde kalabilir. SpeedShift EPP'yi ekstradan aktive etmenize gerek yok.

TS Bench'te yapılan süre ne kadar düşük ise işlemci o kadar hızlıdır. Mesela sana veriyor 100 MB bir şeyi sen onu işlemci ile işliyorsun. Bu işleme süresi ne kadar kısa olursa işlemci de o kadar güçlü olur. Ama ben TS Benchmark'ı asla önermem. Çünkü her ne kadar %100 dese de işlemciyi hiç zorlamıyormuş gibi geliyor bana. Onun yerine Cinebench R20 kullanın.

@avkila.tech hocam bendede birebir aynı işlemci mevcut. Undervolt ettiğinizde oyunlarda ortalama ne kadarlık FPS kaybı yaşadınız? Bende yardım alarak undervolt etmeyi düşünüyorum

Tavsiyem yine de 0 yapın. Sonrasında ThrottleStop ile ayarlamalarınızı yapın. ThrottleStop müthiş bir programdır. Ben de yardımcı olabilirim.
Yapıyorum hemen
Tavsiyem yine de 0 yapın. Sonrasında ThrottleStop ile ayarlamalarınızı yapın. ThrottleStop müthiş bir programdır. Ben de yardımcı olabilirim.
Yaptım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…